Sundhed

Vegetarisk tikka masala med røde linser

- 14/06/2019

Vegetarisk tikka masala med røde linser er en virkelig skøn hverdagsvegetarret med masser af smag og grønt tilbehør. ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, guider dig til retten her.

Forkæl dig selv eller dine gæster med en tikka masala med røde linser – der virkelig er en skøn hverdagsret. 

Fordelen ved denne er endda, at den er vegetarisk, så du kan spise løs med god samvittighed. 

Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser:

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1,5 tsk. chiliflager
  • Smør til stegning
  • 4 tsk. garam masala
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 60 gram tomatpure
  • 1 dåse fed kokosmælk
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker eller agavesirup
  • 4 dl vand
  • 1,5 spsk. urtebouillon
  • 360 gram røde linser

 

Læs også: Hjemmelavet rødbedehummus.

 

Tilbehør:

  • Kogt quinoa
  • Fintrevet blomkål
  • Snittet rødkål
  • Agurk
  • Creme fraiche 18%
  • Evt. lidt tørre chiliflager
  • Du kan også spise din tikka masala med kogte ris.

 

Fremgangsmåde:

  • Riv løg og hvidløg fint. Gerne på et rivejern, så det bliver vådt og sammenhængende.
  • Rør det sammen med chiliflager.
  • Varm smør op i gryde. Der må gerne være rigeligt.
  • Svits løg og chiliblandingen i gryden i et par minutter, uden det tager farve.
  • Kom så garam masala og gurkemeje i gryden og svits yderligere i et par minutter.
  • Tilsæt tomatpure i og steg det godt sammen.
  • Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater, urtebouillon, salt, sukker/agavesirup og vand. Rør det godt sammen og lad det simre under låg i små 5 minutter.
  • Skyl linserne i koldt vand. Kom det i gryden og rør godt rundt. Lad linserne småkoge i tomatsovsen i 16-18 minutter under låg. Rør gerne i gryden efter hvert 5 minut, da linserne kan brænde fast i bunden. Smag til med friskkværnet peber.
  • Spis tikka masala med quinoa blandet med blomkål og top med lidt creme fraiche og agurketern.