Sundhed

Sprød avocadomad med æble og gedeost

- 05/10/2018

Der er ingen grund til at gå ud og spise de berømte (og dyre) avokadomadder, for du kan nemt og billigt lave din egen lækre version. ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, guider dig her til et skønt bud med æble og gedeost.

Avovadomadden er efterhånden ved at være en klassiker, der findes på de fleste menukort. Men spar dig! Du kan nemt og hurtigt bikse den lækre mad sammen derhjemme.

Den her favoritversion består af en avokadomos med citron – toppet med gedeost, æble, tørret chili, hampefrøskaller, mynte og pocheret æg.

Avokadomosen går rigtig godt til de sprøde æbletern, som giver lidt bid til retten. Mynten er god til at pifte maden lidt op, men har du ikke det i dit køkken, kan du sagtens bruge en hvilken som helst anden krydderurt. 

Opskriften er til 2 personer.

Ingredienser: 

  • 2 skiver godt rugbrød
  • 2 modne avokadoer
  • 1/2 citron, kun saften
  • 1 tsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 2 spsk. god og cremet gedeost
  • 1 lille æble
  • 2 æg
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • Tørret chiliflager
  • Hampefrøskaller
  • Mynte

 

Læs også: Opskrift Squashbrød med chokolade.

 

Fremgangsmåde: 

  • Sæt en lille gryde over med vand og bring i let kog.
  • Slå de to æg ud i hver sit glas, uden at blommen går i stykker.
  • Når vandet koger, tilsætter du 1 spsk. æblecidereddike, og pisker i det kogende vand med et piskeris. Når du har en hvirvel i vandet, hælder du forsigtigt æggene i gryden, ét af gangen. Lad dem kog i 2-3 minutter (svarende til smilende) og tag derefter de pocherede æg op i en skål med koldt vand, så de ikke koger videre.
  • Lav en grov mos med de to modne avokadoer og tilsæt frisk citronsaft, olivenolie og salt og peber.
  • Fordel mosen på de to skiver rugbrød og top med gedeost og frisk æble skåret i små tern.
  • Krydr med tørret chiliflager, salt og peber og pynt med mynte og hampefrøskaller.
  • Læg de pocherede æg på til sidst.

 

Velbekomme!