Kanelsnegle er en klassiker, der er gode både til morgenbordet og til eftermiddagshygge. Og du kan godt bage lidt ekstra, for denne opskrift er på kanelsnegle med bananfyld - uden hvidt sukker!
Har du brug for en lækker opmuntring på den knap-så-usunde måde, så kan vi anbefale, at du fatter grydeskeen og bager en omgang lækre kanelsnegle med bananfyld – de smager syndigt godt og så er de helt uden hvidt sukker!
Kanelsnegle er en klassiker til både søndagsmorgen- eller brunchbordet, eller som en lille eftermiddagstreat. Og uanset om det er sommer eller vinter vil de fleste ikke sige nej til en bid af de søde, kanelfyldte snegle. Desværre er den klassiske bagerversion også berømt og berygtet for sit høje kalorie og sukkerindhold, men du kan sagtens give wienerbrødet et sundere twist. Så går det også an, hvis du napper en ekstra kanelsnegl!
Læs også: Emily Salomon: Sådan holder jeg mig sund
Det skal du bruge:
Dej
– 4 dl lunken mælk – gerne et plantebaseret alternativ som rismælk
– 1/2 spsk. salt
– 1 spsk. honning
– 1 tsk. kardemomme
– 1/4 pakke gær
– 11 dl mel (bland evt. hvedemel med en grovere version)
Fyld
– 2 bananer
– 2 spsk honning
– 3 spsk kanel
– 80 g. kokosolie
Sådan gør du:
– Opløs gæret i mælken og tilsæt de resterende ingredienser.
– Ælt dejen godt og stil den til hævning på køkkenbordet i 1-2 timer.
– Mos i mellemtiden bananerne og bland massen med det bløde kokosolie, kanel og honning.
– Rul dejen ud i et kvadrat og smør fyldet på.
– Rul kvadratet til en pølse og skær den ud i ca. 2-3 cm brede stykker.
– Pres stykkerne let flade og kom dem på en bageplade.
– Pensl med æg eller mælk og bag dem i ca. 15 minutter ved 200 grader.
Og så har du de lækreste kanelsnegle. Velbekomme!