ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, overdriver ikke, når hun siger, at det kun tager 15 minutter at lave denne veganske tomatpasta. Retten er 100 % plantebaseret – altså vegansk – og der er brugt kikærter som base, hvorfor den mætter godt og behageligt.
ELLEs Health Editor Stephanie Bang er gået i køkkenet igen. I denne uge byder hun på en mættende vegansk pastaret, som er perfekt til de kølge aftener.
Det bedste ved retten (udover smagen, og at den er vegansk) er, at det kun tager 15 minutter at lave den. Så selv om du kommer sent hjem, er der altså ingen undskyldnigner for ikke at bikse denne skønne pastaret sammen.
Opskriften er til én person.
Ingredienser:
- 2 spsk. olivenolie
- 1/2 dåse kikærter
- 1 stort fed hvidløg
- 10 små tomater
- 1 håndfuld fintsnittet squash (kan udelades)
- 2 håndfulde spinat, skyllet
- 120 gram god tomatsauce
- 1 tsk. oregano
- 2 spsk. balsamico
- 150 – 200 gram fuldkornspasta af rug
- Salt og peber
Læs også: Opskrift Græskarsuppe med peanut butter.
Fremgangsmåde:
- Start med at skylle og snitte alt det grønne. Hvidløget skal skæres i helt små stykker, squash i mindre tern og tomaterne skal skæres en gang over på langs. Svits kikærterne på en varm pande i lidt olivenolie i 3 minutter. Tilsæt så hvidløg, squash og tomater og svits yderligere i et par minutter.
- Sæt vand over til pasta.
- Kom så spinat på panden og lad det falde helt sammen. Hæld nu tomatsauce over grøntsagerne, tilsæt oregano og balsamico og lad det simre ved lav varme, mens du smager til med salt og peber.
- Kog pastaen som anvist. Den rugpasta, jeg bruger, skal kun koge i 4 – 6 minutter.
- Server pastaen varm med masser af tomatsauce.
- Velbekomme!