En brownie behøver ikke være spækket med smør, mel og sukker for at smage dejligt og stille din sukkertrang. Den her version, lavet på søde kartofler, en god kakao og saftige dadler, er mindst lige så god. ELLEs Health Editor Stephanie Bang kan endda finde på at servere den til morgenmad.
Hvem elsker ikke en skøn, klæbrig brownie? Dét gør vi i hvert fald, men heldigvis behøver du ikke fylde dig med syndere som smør, mel og sukker for at opfylde dine smagsløgs drøm om en brownie.
ELLEs Health Editor Stephanie Bang deler her sin opskrift på sundere brownies lavet på søde kartofler og dadler.
Opskriften giver 12 stykker brownie.
Ingredienser:
- 500 gram søde kartofler
- 12 saftige medjool dadler, udstenet
- 100 gram mandler
- 100 gram havregryn
- 2 spsk. smeltet kokosolie
- 6 spsk. rå kakaopulver
- 6 spsk. ahornsirup
- ½ tsk. salt
Kakaoglasur:
- 3 spsk. kokosolie
- 3 spsk. ahornsirup
- 4 spsk. rå kakaopulver
Pynt:
- 1 håndfuld hasselnødder, hakket
Læs også: Opskrift Lækre dadelkugler med protein.
Fremgangsmåde:
- Start med at skrælle de søde kartofler, skær dem i mindre stykker og kog dem i ca. 20 minutter i usaltet vand – de skal være helt bløde.
- Lad kartoflerne køle af. Blend så havregryn og mandler til mel i en foodprocessor og tilsæt derefter kartofler, dadler, smeltet kokosolie, kakaopulver, ahornsirup og salt og kør indtil du har en ensartet cremet kakaodej.
- Beklæd en lille form med bagepapir og spred dejen i, så du har en firkant. Bag brownien i en forvarmet ovn ved 180 grader i 45 minutter.
- Lad brownien køle af.
- Rør kokosolie, ahornsirup og kakaopulver sammen til en glasur.
- Når brownien er kølet af smører du glasuren over og pynter med hakkede hasselnødder.
- Skær brownien ud i mindre firkanter før servering.