Sundhed

Banangranola med kerner og kokos

- 25/01/2019

ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, når ikke at have sin hjemmelavede banangranola i køkkenskabet ret længe, før den er spist. Her guider hun dig til opskriften!

Den her lækre (og sunde!) banangranola er simpelthen så god! Den knaser lige som granola skal og har en rigtig god sødme fra de modne bananer. 

Lav gerne granolaen en dag eller to før du skal bruge den. 

Og lav bare rigeligt – den står i hvert fald ikke længe i køkkenskabet hjemme hos ELLEs Health Editor, Stephanie Bang.

Ingredienser: 

  • 2 modne bananer
  • 3 spsk. ahornsirup
  • 100 gram grovvalsede havregryn
  • 50 gram solsikkekerner
  • 50 gram græskarkerner
  • 35 gram groft kokosmel
  • 50 gram hakkede mandler
  • 50 gram hakkede pekannødder
  • 2 medjooldadler
  • 1 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. vaniljepulver

 

Læs også: Appelsinsalat med græsk yoghurt og knas.

 

Fremgangsmåde: 

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Kom bagepapir på en bageplade.
  • Brug en stavblender til at blende bananer og ahornsirup sammen til en mos.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Fjern stenen i dadlerne, skær dem i små stykker og vend dem med resten af blandingen.
  • Kom bananmosen i skålen og rør godt rundt.
  • Fordel granolaen på bagepladen, så den ligger i et tyndt lag.
  • Granolaen skal ristet i ovnen i 25 minutter, men du skal vende den hvert 10 minut – i slutningen må du gerne vende den hvert 2 – 3 minut, så du undgår den brænder på. Den skal lige akkurat blive gylden.
  • Lad granolaen køle helt af før du kommer den på glas. Den kan holde sig i op til 14 dage.
  • Tip: Du kan bruge lige den yoghurt du vil sammen med banangranolaen. Jeg foretrækker en med en høj fedtprocent.