Skønhed

Uffe Buchard: Derfor er jeg ærlig omkring Botox

- 16/11/2012

Det er vigtigt for ELLEs klummeskribent, modeguruen Uffe Buchard, at fortælle sandheden om sine foryngende behandlinger.

Den 46-årige modeguru Uffe Buchard har ingen hemmeligheder. Heller ikke når det gælder hans meget unge udseende og stramme hud. For han har valgt ikke at lade tidens tand bare gøre sit arbejde. Han har valgt at få foretaget de behandlinger, som kan hjælpe ham på vej til at ligne den person, som han føler sig som.

Uffe Buchard har aldrig lagt skjul på, at han benytter sig af Botox og Restylane for at holde ansigtet i topform. Og selvfølgelig vil der hurtigt opstå et fokus på de positive forandringer, der samtidig sker, når man er et kendt ansigt. Uffe Buchard har derfor valgt at slå alle spekulationer ihjel ved at sige sandheden, til alle der gider høre den.

“Jeg synes, at det kan være lidt hyklerisk ikke at ville fortælle åbent om det. Derfor har jeg besluttet, at det ikke skal være en hemmelighed. Det er jo ikke noget kriminelt, jeg gør, men noget der er helt naturligt for mig. Jeg ser det som en del af min skønhedsrutine på samme niveau som ansigtsbehandlinger og massage. I modsætningen til hvad mange tror, så har jeg altid haft et meget afslappet forhold til mit udseende og er indtil nu blot gået op i at bruge ordentlige skønhedsprodukter”, siger han.

Vil ikke være evig ung
Han er fuldstændig klar over, at fordommene er mange. Om Hollywoodstjernernes overpumpede ansigter, om Linse Kesslers kæmpe-store bryster og kæmpelæber og om, at klinikkerne er pengemaskiner, som ikke siger nej til selv de mest vanvittige forslag.

“Vi kender jo alle skrækscenarier – se bare på, hvordan John Travolta ser ud for tiden. Men jeg har ikke oplevet, at mere vil have mere, og der bliver altså sagt nej her i Danmark. Amerikanerne er blot kendt for gerne at ville overdrive lidt. Jeg vidste heller ikke selv så meget på forhånd, men jeg har fundet ud af, at det ikke handler om forandring, men om at ligne sig selv”, siger Uffe Buchard.

Han afviser samtidig, at det er et ønske om at være evig ung, der driver ham, for han ser mange fordele ved netop at blive ældre. Blandt andet at han kan fordybe sig i sin indre morfar.

“Jeg er ikke bange for at blive gammel. Jeg har ældre venner, som, jeg ser, har et pissefedt liv, men jeg kan da mærke, at jeg bliver ældre, og det er både godt og skidt. Jeg glæder mig faktisk til at blive over 50 år, for så tror jeg, at det bliver nemmere at balancere det der med, at man nogle gange føler sig meget ung og andre gang opfører sig mere morfar-agtig”.