I morgen er det den første december, og det kan ikke fejres bedre end med en ordenlig omgang risengrød. ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, foretrækker sin vegansk, og her guider hun dig til opskriften.
Risengrød hører altså bare til i løbet af december måned, og det må gerne spises op til flere gange før jul. Den her version er vegansk, da den er lavet på rismælk i stedet for almindelig mælk, men begge dele kan bruges.
Jeg foretrækker at drysse min risengrød med kokossukker, kanel, smør, friske æbletern og lidt hakkede mandler.
Ingredienser:
- 2 dl. vand
- 2 dl. grødris
- 1 liter rismælk
- Lidt havsalt
Toppings:
- Kokossukker
- Kanel
- Smør eller plantebaseret smør
- Friske æbletern
- Lidt hakkede mandler
Læs også: Spicy blomkålssuppe med gulerødder og kokos.
Fremgangsmåde:
- Bring vandet i kog i en stor gryde, tilsæt så grødris og salt og lad det koge et par minutter.
- Hæld halvdelen af rismælken i gryden, mens du rører rundt. Tilsæt resten af mælken undervejs mens du fortsat rører rundt. Hvor længe grøden skal stå og simre under låg ved middelvarme afhænger lidt af hvilke ris, du bruger, men det er et sted mellem 30 – 45 minutter. Smag på risengrøden undervejs, så du ved hvornår den har den rigtige konsistens.
- Bland kokossukker med kanel og drys det over den lune grød. Top med dit valg af smør, friske æbletern og lidt hakkede mandler.
Velbekomme og rigtig glædelig december.