Sundhed

Ugens sunde anbefaling: Social

- 22/09/2016

ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, har talt med makkerparret bag en af hendes personlige favoritter, når det kommer til caféer med sunde og lækre retter: Social i København. Læs med her og få historien bag det lækre, gennemførte og sidst, men ikke mindst 100% sunde koncept Social i København.

I et hyggeligt kælderlokale tæt ved Dronning Louises Bro finder du Social, som er en lille dagscafé, med et simpelt, men dog virkelig gennemført, lækkert og ikke mindst sundt koncept.

Foruden at servere virkelig god kaffe, som må siges at blive lavet med kærlighed, består Socials menu af en let morgenmad, hvor du kan vælge mellem chiapudding med blendet mango og ristede kokosflager, blødkogte økologiske æg, avokado, nøddebrød, marmelade og en ostemad. Til frokost kan du vælge mellem tre forskellige salater og sandwiches med hhv. oksekød, hjemmerørt tun med pesto eller gå vegetarvejen med glasnudler, avokado, hummus og gomadressing.

Se også: Opskrift: Gluten- og sukkerfri banankage

Social har et mantra, der hedder ’Gluten and worry free goodies’, og bager selv deres eget lækre brød, som er lavet på zucchini og chiafrø. Til at slukke tørsten kan du vælge mellem frisk og koldpressede økologiske juices og shots fra Frankly Juice, en grøntsagssmoothie eller iskold kokosvand. Ønsker du noget sødt til den gode kaffe kan du slutte af med deres hjemmebagte (glutenfrie) bananmuffin med mørk chokolade eller prøve en raw cookie – det mener vi faktisk du bør.

ELLE Sundhed har ikke kun besøgt Social (mange gange), men også talt med makkerparret Frederik og Sebastian, som ejer Social, og her blev vi blandt andet klogere på hvilke tanker, der ligger til grund for Socials koncept, at god kaffe bestemt ikke er en tilfældighed og fik tilmed et kort indblik i hvad sundhed betyder for dem.

Hvad er Socials historie og hvordan opstod ideen?

Social opstod i et ønske om at have og skabe et sted, der specialiserede sig i og nørdede den gode kaffe, samtidig med at man kunne få et godt, sundt og nærende måltid, i stedet for at det eneste tilvalg bestod af en sukkerholdig kage eller en dejet croissant. Maden vi serverer på Social er skabt ud fra hvad vi vurderer som værende sundt – glutenfrit, lavt på kulhydrater og højt på protein.

Hvilke tanker har I gjort jer omkring Socials koncept og menu?

Konceptet ligger i høj grad i indretning og den stemning vi skaber gennem os selv og vores nøje udvalgte kollegaer. Velkomst med et smil og interesse i den enkelte gæst. Vores udgangspunkt var, at vi selv efterspurgte en café med god kaffe og kompetente folk bag baren. Dertil synes vi, at de kaffebarer vi nød selv at besøge, aldrig kunne bidrage med den gode, sunde cafémad vi ønskede os, så det var især ud fra egne ønsker og efterspørgsel at Social blev til.

Hvilke tanker ligger bag jeres mantra ’gluten and worry free goodies’?

Vores mantra er nok nærmere “Great Coffee and Company”, hvilket bunder I ønsket om at skabe de oplagte rammer for netop at være social og kunne nyde en uhøjtidelig og afslappet stemning med sine venner og bekendte. Udover det, ligger der en mere holistisk tilgang bag det, I form af social bæredygtighed og bevidsthed, som gælder i alt fra plukning af kaffebærret til produktionen af maden – og hvem vi vælger af samarbejdspartnere I relation til disse.

Der er noget med jeres kaffe, som gør den særligt god. Hvad er det?

Vores særligt udvalgte kaffe er ristet hos Copenhagen Coffee Lab, som består af de absolut mest passionerede kafferistere i København. Copenhagen Coffee Lab importerer selv alt kaffe inden de rister, og har fokus på at både bonden og bønnen får den absolut bedste behandling, så vi får den bedste kop kaffe – både ift. smag og viden om, at alle processer i forbindelsen med kaffen har haft de bedst mulige vilkår. Vi har i samarbejde med Copenhagen Coffee Lab valgt og ristet de bønner vi ser som den perfekte kaffe.  En lys risteprofil, uddannede medarbejdere og godt udstyr giver den gode, runde kop vi forsøger at servere til vores gæster hver gang.

Hvordan er jeres eget forhold til sundhed?

Vi efterlever i høj grad hvad vi prædiker og tror på som værende sundt. Vi spiser ikke dårligt produceret eller inflammatorisk mad. Vi går højt op i økologi og bæredygtighed, og prioriterer klart økologisk kød og æg i viden om, at dyret har haft en bedre behandling, ligesom vi prioriterer økologisk frugt og grønt i viden om, at det er bedre for vores krop at indtage tingene på så naturlig vis som muligt.

Adresse: Social, Peblinge Dossering 4, th., København // www.socialcoffee.dk

I galleriet har vi samlet et par lækre billede af noget af alle de lækre retter og drikkevarer, du kan bestille hos Social.