Sundhed

Sund gulerodskage med glutenfri topping

29/10/2015

Forkæl dig selv med en sundere version af den klassiske og lækre gulerodskage med denne version fra Julie Bruuns Blog med glutenfri cheese-topping. Få opskriften her...

Mhm, hvem har ikke en forkærlighed for den klassiske gulerodskage med den lækre cheesetopping? Nu kan du med god samvittighed gå igang med klassiskeren -madblogger og kogebogsforfatter, Julie Bruun, har nemlig lavet en sund version af gulerodskagen med glutenfri cheese-topping.

… Mhm, what’s not to like?

Få opskriften her:

Det skal du bruge:

  • 150 g. gulerødder (2 stk)
  • 100 g. æble (1 stk)
  • 200 g. mandler
  • 150 g. butterbeans
  • 3 æg
  • 3 spsk. flydende sød (andet sødende kan også sagtens bruges)
  • Desuden følgende krydderiblanding: 2 spsk. kanel, 1,5 tsk. kardemomme, 1,5 tsk. salt, 1 knsp. hvidt peber (kan undlades eller skiftes ud med almindelig peber) og 1 knsp. neliker

Sådan gør du:

  • Rengør gulerødder og æbler og riv begge groft. Pres overskydende væske fra og kom det i en blender sammen med mandler, æg, sødende og krydderiblandingen
  • Mængden på bønnerne er målt drænet. Disse skylles og kommes ved blenderen
  • Det hele køres rundt til massen er godt blendet. (Du kan også undlade at blende æble og gulerødder og i stedet tilsætte det i revet tilstand)
  • Kom det i en springform, den jeg brugte var 20 cm. Og bag kagen ved 200 grader i en halv times tid. De sidste 5 minutter tog jeg kagen ud af formen og gav den det sidste varme sådan.
  • Lad kagen køle af og lav i mellemtiden din ostefrosting

Opskrift: Ostefrosting

Det skal du bruge:

  • 3 dl skyr
  • 100 g. natural flødeost
  • 1 tsk flydende sød
  • 1 øko citron

Sådan gør du:

  1. Rør skyr, flødeost og sød godt sammen og riv skallen fra citronen og tilsæt. Jeg tilføjede også en sqeeze af citronsaften (2-3 spsk.)
  2. Kom cremen på den afkølede bund og nyd du dig et stykke.

… Velbekomme!

Er du til den mere usunde udgave af gulerodskagen, kan du finde opskriften på gulerodskage med ostecreme her!