Sundhed

Sådan laver du blød, fransk nougat

- 06/12/2012

På under tre kvarter har du kreeret denne stærkt vanedannede, snehvide nougat, det perfekte alternativ til klejner og æbleskiver.

Franske fristelser
Dine gæster må ikke bære julen ud, så du er nødt til at have noget klar, til de kommer.
På under tre kvarter har du kreeret denne stærkt vanedannede, snehvide nougat, det perfekte alternativ til klejner og æbleskiver.

Det skal du bruge til blød fransk nougat:

150 g honning
250 g sukker
50 g glukosesirup
1,5 æggehvide (pasteuriseret)
30 g sukker
150-200 g usaltede pistacienødder
1 dl kandiseret ananas i små tern
Fintrevet skal af 1 appelsin (usprøjtet)
Sigtet hvedemel

Sådan laver du blød fransk nougat
1. Varm honning, 250 g sukker og glukose op i en gryde. Kog det kraftigt i 8 minutter (et sukkertermometer skal vise 145 grader).
2. Pisk æggehviderne helt stive med 30 g sukker i en stor skål.
3. Hæld den varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle, mens du hele tiden pisker med en elpisker.Bliver sukkerlagen kold, kan den varmes op igen. Det er vigtigt, at den nærmest er kogende.
4. Hak pistacienødderne groft. Vend dem i massen sammen med kandiseret ananas og fintrevet appelsinskal.
5. Smør et stykke bagepapir med olie, og bred massen ud herpå i 2-3 cm tykkelse. Brug evt. en form. Glat overfladen med en kniv dyppet i vamt vand. Læg papire henover, og lad nougaten stivne, gerne i køleskabet.
6. Skær nougaten ud i lange, brede stænger og vend dem med sigtet hvedemel.
7. Opbevar nougatstængerne køligt og tørt med bagepapir mellem lagene. Vent med at skære dem i mindre bidder, til de skal spises.