Sundhed

Rufus Giffords opskrift: Grillede auberginer med pesto

- 23/01/2017

I fredags tog vi afsked med den amerikanske ambassadør Rufus Gifford, men vi tager ikke helt afsked med den sympatiske ambassadør. Vi er nemlig vilde med alle de opskrifter, som Rufus Gifford, har delt i kogebogen "Ambassadørens køkken", og her får du opskriften på en af vores favoritter.

Fredag d. 20. januar tog vi afsked med den amerikanske ambassadør i Danmark Rufus Gifford og hans mand Dr. Stephen DeVincent, som gennem 3,5 år har haft fast residens i ambassadørboligen på Rydhave. 

Vi kan heldigvis stadig mindes den sympatiske ambassadør gennem hans bedste opskrifter fra boligen på Rydhave, som han tidligere har delt i kogebogen “Ambassadørens Køkken”.

Læs også: Farvel til USA’s stilfulde og sympatiske førstedame Michelle Obama 

Bogen indeholder alle Stephens og Rufus’ yndlingsretter fra deres tid i ambassadørboligen Rydhave. Du kan finde alt fra opskrifter til den perfekte weekendbrunch og pizza-aftener til en traditionel thanksgiving middag med alt, hvad der hører sig til den amerikanske højtid samt alle de lækre snacks fra de store events på Rydhave til Rufus Giffords arrangementer.

I ELLEs november-nummer delte vi vores yndlingsopskrift fra kogebogen og i anledningen af Rufus’ exit fra Danmark, deler vi opskriften her på ELLE.dk.

Opskrift: Grillede auberginer med pesto (6 personer):

Det skal du bruge:

– 2 store auberginer, køkkensalt

– Marinade: 3 spsk. olivenolie, 1 spsk. sesamolie, friskkværnet peber, saft og skal af 1 citron, 1 fed presset hvidløg, evt. 4 spsk. Sesamfrø

– Pesto: 1 fed hvidløg, 0,5 dl pinjekerner, 1 bdt. friske basilikumblade, 10 g friskrevet parmesanost, 0,5 dl olivenolie, salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

– Skær stilkenderne af auberginerne, og skær derefter hver af dem i 6 tynde skiver på langs. Læg aubergineskiverne i et dørslag, og drys dem godt med salt for at trække den bitre saft ud af dem. Stil dem til side til senere. – Marinade: Rør olivenolie og sesamolie sammen, krydr med peber, presset hvidløg, citronskal og -saft og stil den til side. – Pesto: Kom hvidløg, pinjekerner, basilikum og parmesan i en foodprocessor, og blend, til det er finthakket. tilsæt olien i en tynd stråle, mens maskinen kører. Smag til med salt og peber og evt. en smule citronskal. – Skyl saltet af aubergine-skiverne, og dup dem tørre med køkkenrulle. Pensl dem med olieblandingen, og grill eller steg dem møre og gyldenbrune, ca. 10 minutter. Vend dem en enkelt gang undervejs. Anret skiverne på lunede tallerkener, fordel lidt pesto på hver, og drys evt. ristede sesamfrø over. Server straks. Du kan købe bogen ’Ambassadørens køkken – 50 diplomatiske opskrifter fra Rydhave’ her