Sundhed

Opskrift på sukker- og glutenfri bounty-cheesecake

27/11/2015

Denne uge har madblogger- og kogebogsforfatter, Julie Bruun, disket op med en lækker bounty-cheesecake, som øjeblikkeligt leder tankerne mod varmere himmelstrøg. Og det bedste er, at den både er sukker- og glutenfri, så man kan roligt spise løs! Få opskriften her...

Denne uge har madblogger og kogebogsforfatter, Julie Bruun, eksperimenteret med en sukker- og glutenfri bounty-cheesecake med smag af varmere himmelstrøg! Og er der noget, vi savner, så er det smagen af sol og sommer – vi tøver i hvertfald ikke med at tage et stykke mere!

Det skal du bruge:

Bund:

– 100 g mandelmel

– 15 bløde dadler

– 1/2 tsk salt

Smørelse:

– 2 spsk. mandelsmør

Creme:

– 100 g flødeost

– 4 dl skyr

– 2 tsk flydende sød (honning, sirup, kokossukker kan sagtens erstatte sød)

– 1/2 tsk vaniljepulver

– 2 dl kokosmel

Chokolade:

– 100 g mørk chokolade (80%)

– Skallen fra 1 appelsin

– 1 spsk. kokosolie

Sådan gør du: 

– Fjern stenene fra dadlerne og mos dem med en gaffel. Pres dem godt sammen med mandelmelet og lidt salt.

– Pres dejen ned i bunden af en springform beklædt med bagepapir og bag den i ovnen ved 200 grader.

– Lav cremen ved at blande alle ingredienserne i en skål.

– Når bunden er kølet af smørres den med mandelsmør.

– Kom cremen ovenpå.

– Stil kagen på frys i ca. 1 time til den har sat sig.

– Smelt chokoladen over et vandbad og kom appelsinskallen og lidt kokosolie i. 

– Rør godt rundt og lad chokoladen køle lidt af uden at den stivner.

– Top kagen med den smeltede chokolade.

…og så har du den lækreste dessert til weekendens gæster!

Læs også: Opskrift: Sund version af cheesecake med blåbær

Få flere inspirerende opskrifter fra Julie Bruun i galleriet, hvor vi har samlet vores ultimative favoritter.