Sundhed

Opskrift på skøn choko-mocca kage

12/06/2015

Skal du forkæle dig selv og dine veninder her i weekenden, så er Julie Bruuns himmelske og glutenfri choko-mocca kage lige sagen! Få hele opskriften her.

Vi elsker alt, hvad der har med chokolade at gøre, og endnu gang formår blogger Julie Bruun at stille vores trang til søde sager med et skønt og sundere alternativ til den klassiske chokoladekage. 

Hun forkæler os med en choko-mocca kage, der indeholder dadler og bønner, og så er den både glutenfri og næsten helt uden sukker!

Få hele opskriften her. 

Læs også: Start morgenen lækker med rabarber-hindbær grød

Det skal du bruge: 

– 1 dåse kidneybønner

– 4 æg

– 2 spsk. kokosolie

– 4 spsk. agavesirup

– 1/2 tsk. salt

– 100 g mandler

– 100 g. bløde dadler uden sten

– 5 spsk. kakao

– 2 tsk. bagepulver

– 2 spsk kaffepulver

– 70 g. mørk chokolade

– Peanutbutter og kokosflager til topping

Sådan gør du: 

– Kom først mandler og dadler i en blender/minihakker. Hvis ikke din blender kan tage disse to ting sammen, så kan du supplere med de fire æg.

– Hæld vandet fra bønnerne og skyld dem. Kom også disse i blenderen sammen med de tørre ingredienser, sirup og olie.

– Kør godt rundt og hak i mellemtiden chokoladen lidt groft.

– Tilsæt chokoladestykkerne og kom dejen i en beklædt form.

– Giv den cirka 20 min ved 200 grader i ovnen (måske skal den have lidt længere, så hold øje med kagen – den må endelig ikke blive for tør).

Server med lidt peanutbutter og kokosflager på toppen, og eventuelt også lidt friske bær. Og så naturligvis en god kop kaffe til! Velbekomme. 

I galleriet har vi samlet en række af vores Julie Bruun yndlingsopskrifter på desserter. 

Psst… Brug pilene i galleriet eller ‘swipe’ dig igennem.