Sundhed

Opskrift på lækkert æblebrød med kokos og kanel topping

26/06/2015

Vi elsker Julie Bruuns skønne og sunde opskrifter, og dette lækre æblebrød med kokos og kanel er ingen undtagelse. Du får hele opskriften her.

I Danmark er det et faktum, at vejret er omskifteligt og opskrifter på sunde desserter er derfor noget, der ikke kun hører sommeren til. Og heldigvis er blogger- og kogebogsforfatter, Julie Bruun, her til at forkæle os med det lækreste æblebrød med kokos og kanel topping, som fungerer hele året rundt – uanset vejr. Du får hele opskriften lige her. 

Det skal du bruge: 

Dej

– 2 dl lunken vand

– 15 g. gær

– 1 spsk olie

– 6 dl grovmel (eventuelt sigtemel og grahamsmel, men en glutenfri mel kan også sagtens bruges)

– 4 spsk usødet æblemos

– 1/2 scoop proteinpulver med vaniljesmag (brugt for at søde, du kan også sagtens bruge honning, vanilje og evt. en lille smule mere mel)

– 50 g. mandler

– 1 æg

Topping

– 1 æble (eventuelt lidt mere)

– 2 tsk kokosolie

– 2 dl kokosmel

– 1/2 dl vand

– 2 spsk kanel

Sådan gør du:

Dej

– Kom vand i en skål og opløs gær og olie heri.

– Kom mel, æblemos, proteinpulver og æg ved og rør godt.

– Hak mandlerne i ønsket størrelse og kom i dejen.

– Kom det hele i en tærteform.

Topping

– Skær æblet i tynde skiver og læg det over kagen.

– Bland de andre 4 ingredienser og kom det over æblerne.

– Bag kagen ved 200 grader i ca 20-25 minutter.

Læs også: Få Emily Salomons opskrift på himmelske citronsnitter

Og så er der vist bare tilbage at sige velbekomme!

Psst… Du kan få et gensyn med nogle af vores yndlings opskrifter fra Julie Brun her i galleriet. Brug pilene eller ‘swipe’ dig igennem galleriet.