Madblogger og kogebogsforfatter, Julie Bruun, forkæler os denne gang med skønne karamelmuffins med lækker chokoladetop - helt uden sukker, mel og smør. Få hele opskriften her.
Står du og mangler den perfekte dessert til en middag med veninderne? Så prøv Julie Bruuns karamelmuffins med chokoladetop – helt uden sukker, mel og smør – der kan nydes med rigtig god samvittighed.
Opskriften rækker til 6 stk., og du får hele opskriften her.
Det skal du bruge:
Bund
– 100 g dadler
– 100 g mandler
– 1 dl vand
– 1 dl havregryn
– lidt salt
– 1 spsk kokosolie
Chokotop
– 100 g dadler
– 1 dl vand
– 50 g mørk smeltet chokolade
Sådan gør du:
– Kom mandler og dadler i en minihakker og kør godt rundt.
– Tilsæt herefter vand, gryn, salt og lidt smeltet kokosolie.
– Pres bundene ud i nogle muffinforme. Brug eventuelt en silikoneform.
– Smelt chokoladen over vandbad og hak dadler i en minihakker igen.
– Bland dadler, vand og chokolade og rør godt rundt.
– Kom cremen ovenpå bundene og stil på køl. Gerne i nogle timer, så når de at sætte sig og blive dejligt kolde.
Læs også: 12 madvarer, der gør du gladere
Og så har du den lækreste dessert eller snack, som du kan nyde helt uden dårlig samvittighed. Velbekomme!