Sundhed

Opskrift på festlig raw-kage

- 30/12/2014

Få opskriften på Julie Bruuns festlige raw-kage - perfekt til nytårsaften!

Skal du stå for nytårskagen i år? Og kunne det være lidt sjovt at tage en lidt anderledes én med af slagsen? ELLEs sundhedsblogger Julie Bruun giver her sit bud på en festlig rawkage…

100 % raw Bund:
2 dl mandler
2 dl tørret dadler
2 spsk kakao (bagekakao kan sagtens bruges)
½ tsk salt
1 spsk agavesirup, honning eller hvad du ellers ønsker at søde med
3 spsk vand

Kom mandler og dadler i en minihakker og kør godt rundt. Tilsæt nu kakao, salt, agave og vand og pres “dejen” godt sammen. Hvis dejen er for tør, kan du tage lidt mere vand. Men hver lidt forsigtig her. Pres den ud i en springform (jeg brugte en på 30 cm i diameter) Her kan du vælge at bage bunden i et lille kvarters tid ved 175 grader.

Creme:
1 bundt mynteblade (omkring 4-5 håndfulde)
1/2 – 1 spsk pebermynte dråber (alt efter hvor kraftig myntesmag du ønsker)
2,5 dl mandelmælk
1 tsk salt
½ dl citron
¾ dl agave
6 dl cashews evt. 2 spsk loppefrøskaller (det gør kagen mere fast) men kan godt undlades

Kom alle ingredienser i en blender eller igen i en minihakker og rør til massen er helt blendet. Kom den på bunden og stil kagen på frys i minimum 6 timers tid, men gerne et lille døgn. Så kagen sætter sig helt. Pynt nu kagen som du ønsker. Jeg har revet lidt chokolade og drysset med lidt sølv spiseligt pulver jeg har liggende. Det gør den så fin. Men ellers kan du drysse lidt flormelis eller kokos over den.

Se billeder af det færdige resultat i galleriet nedenfor…