En god morgenmad er altid den bedste start på dagen.
Opskriften er til 1 person.
Ingredienser:
- 5 bagte broccolibuketter
- 2 håndfulde frisk spinat
- 6 små bagte tomater
- 1 håndfuld kogte kikærter
- 1 æg
- 1/2 avokado
- 1/2 skive rugbrød
- Friske ærteskud (kan undlades)
- Olivenolie, salt og peber
Fremgangsmåde:
Hvis du ikke har bagt broccoli og bagte små tomater i køleskabet som rester, så start med at lave de to ting. Du kan med fordel lave en større portion, som du kan opbevare i køleskabet, så du hurtigt kan lave morgenmaden – de to ting kan nemlig sagtens spises koldt.
- Skær broccolien i små og mellemstore buketter, vend dem med lidt olivenolie og salt og peber.
- Skyl tomaterne og vend dem med lidt olivenolie, balsamico, 1 spsk. akaciehonning, frisk timian og salt og peber.
- Både broccoli og tomater bages i ovnen ved 180 grader i 12 – 15 minutter.
- Steg kikærterne på en varm pande i lidt olivenolie, tilsæt spinat, salt og peber og lad spinaten falde sammen, før du tager blandingen af panden.
- Slå et æg ud på den varme pande og lav et spejlæg.
- Server spejlægget på en tallerken med kikærter, spinat, broccoli, tomater, avokado, ærteskud og lidt groft rugbrød.