Sundhed

Opskrift: Morgenmad med spejlæg, kikærter og grønt

- 04/09/2018

En god morgenmad er altid den bedste start på dagen.

Opskriften er til 1 person.

Ingredienser:

  • 5 bagte broccolibuketter
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 6 små bagte tomater
  • 1 håndfuld kogte kikærter
  • 1 æg
  • 1/2 avokado
  • 1/2 skive rugbrød
  • Friske ærteskud (kan undlades)
  • Olivenolie, salt og peber

 

Fremgangsmåde: 

Hvis du ikke har bagt broccoli og bagte små tomater i køleskabet som rester, så start med at lave de to ting. Du kan med fordel lave en større portion, som du kan opbevare i køleskabet, så du hurtigt kan lave morgenmaden – de to ting kan nemlig sagtens spises koldt.

  • Skær broccolien i små og mellemstore buketter, vend dem med lidt olivenolie og salt og peber.
  • Skyl tomaterne og vend dem med lidt olivenolie, balsamico, 1 spsk. akaciehonning, frisk timian og salt og peber.
  • Både broccoli og tomater bages i ovnen ved 180 grader i 12 – 15 minutter.
  • Steg kikærterne på en varm pande i lidt olivenolie, tilsæt spinat, salt og peber og lad spinaten falde sammen, før du tager blandingen af panden.
  • Slå et æg ud på den varme pande og lav et spejlæg.
  • Server spejlægget på en tallerken med kikærter, spinat, broccoli, tomater, avokado, ærteskud og lidt groft rugbrød.

 

Læs ogå

Opskrift: Bagt havregrød med kokos og hindbær