Sundhed

Opskrift fra ‘Vidunderlige Vafler’: Belgiske vafler med chokolade og skumfiduser

- 30/11/2017

Er der én opskrift fra Camilla Stemann Jensens nye kogebog 'Vidunderlige Vafler', som vi kunne spise igen og igen, så er det opskriften 'S'more Vafler', som er belgiske vafler med flydende chokolade og sprøde skumfiduser. Få opskriften her og se om du er enig!

Fra det kedelige halve blomkålshoved, som ligger nederst i køleskabet, til en frisk og saftig vaffelburger eller en vidunderlig vaffelpizza med sundt fortegn. Camilla Stemann Jensens nye kogebog ’Vidunderlige Vafler’ handler om vaffelmagi, når det er bedst.

 

 

For i ’Vidunderlige Vafler’ finder du hele 75 vaffelopskrifter fra både det søde og det salte køkken til morgen, middag og aften. Og det gælder alt fra belgiske vafler og vaffellagkage til ny-fortolkninger af klassiske opskrifter som bánh mí-vafler, vaffelhotdogs, tacos-vafler, stenaldervafler og vaffeltoast.

 

 

Og som du måske har bemærket, så har vi allerede delt et par af opskrifterne fra bogen her på ELLE.dk.

 

Den ene opskrift var den grønne, skønne morgenspise ‘Matcha-vafler’, mens den anden var opskriften på ’Avocado Smash-toast’ med cremet avokado på sprøde vaffelbunde.

 

Læs også: 6 steder du finder den nye it-spise sunde vafler

 

Men for det hele ikke bliver alt for ny-moderne, så er den sidste vaffelopskrift, vi deler med dig inspireret af de klassiske belgiske vafler. Derfor er det heller ikke den sundeste vaffelvariant af slagsen, men ikke desto mindre er den alle ingredienserne værd, for den smager så himmelsk, at den ligesom navnet ”S’more” antyder, får dig til at sige ”give me some more”…

 

S’more Vafler

 

Om opskriften siger Camilla:

 

”Det her er den bedste, jeg har smagt!” var udbruddet, da disse bavianer blev testet herhjemme på matriklen. Og helt ærligt – hvordan kan man også stikke kombinationen af vafler, chokolade og smeltede skumfiduser? En ultimativ dessert og sød oplevelse for alle sanser. ”S’more” er en sammentrækning af ”give me some more”. Det siger ligesom alt!”

 

Det skal du bruge til vaflerne (8 stk.)

 

  • 2 spsk. smør eller kokosolie
  • 3 dl mel (jeg bruger boghvedemel)
  • 2 æg
  • 3,5 dl mælk
  • 0,5-1 dl sukker (jeg bruger kokossukker)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vanilje eller vaniljesukker
  • Lidt salt
  • Lidt smør eller kokosolie til bagning
  • 1 dl chokoladeknapper eller chokoladechips (kan undværes)

 

Sådan gør du:

 

1. Put mel og mælk i en skål, og pisk godt. Tilsæt smør, og pisk det godt sammen med resten. Tilsæt herefter æg, sukker, krydderier og salt. Rør det hele sammen til en ensartet masse og vend chokoladeknapperne i.

2. Lad dejen hæve i 7-10 minutter, og tænd vaffeljernet.

3. Når vaffeljernet er brandvarmt, kommer du lidt fedtstof på og herefter dej ud til kanten (ca. 1-1,5 dl dej). Bag vaflerne, så du har minimum, 4 stk. vafler og dermed 20 små hjerter i alt. Lad dem afkøle på en bagerist, inden du bruger dem som kagebunde.

 

Det skal du bruge til S’more-fyldet:

 

  • 100 g chokolade
  • 15-20 skumfiduser

 

Sådan gør du:

 

1. Tag dine afkølede vafler af bageristen.

2. Læg en vaffel tilbage i vaffeljernet, fordel ca. 20 g chokolade ovenpå og herefter 3-4 skumfiduser. Læg endnu en vaffel ovenpå og luk vaffeljernet. Det behøver ikke være helt lukket – bare nok til, at chokoladen og skumfiduserne smelter.

3. Hold godt øje med vaflen, da chokolade og skum smelter ret hurtigt. Når skummet er smeltet og begynder at flyde ud, åbner du jernet, tager vaflen ud og gentager med de resterende vafler.

4. Servér vaflerne med det samme – de er bedst helt varme.

 

Tip: Prøv også at putte lidt knust grahamskiks i selve vaflerne eller mellem chokolade og skumfiduser som fyld.

 

Velbekomme!
 

Foto: Vidunderlige Vafler

Camilla Stemanns nye bog ’Vidunderlige Vafler’ koster 249,95 kroner og kan købes i boghandlen eller online.