Sundhed

Opskrift fra bogen ‘Hverdagsfavoritter’: Chokobarer

- 24/05/2017

De to kreative madbloggere, Stinna Guldmann Marker og Julie Bruun, har netop udgivet den nye bog 'Hverdagsfavoritter', hvor de deler ud af over 100 opskrifter på lækker og sund hverdagsmad. Vi har udvalgt tre af deres delikate opskrifter, og her der får du opskriften på 'Chokobarer'.

Du kender måske bedst Stinna Guldmann Marker og Julie Bruun fra deres blogs og Instagram, hvor de hver dag deler ud af deres delikate og sunde opskrifter. Nu er de to piger gået sammen om den nye kogebog ’Hverdagsfavoritter’, en bog, der er spækket med over 100 top-lækre opskrifter på sunde og nemme hverdagsretter.

Læs også: Opskrift fra bogen ‘Hverdagsfavoritter’: Broccolisalat med peanutbutterdressing

I sidste uge kunne du derfor få opskriften på den sunde og velsmagende ‘Broccolisalat med peanutbutterdressing’ fra Julie og Stinnas nye bog, og i denne uge er turen kommet til ‘Chokobarer med hasselnødder’.

Bogen ‘Hverdagsfavoritter’ koster 330 kr. og kan købes her.

Chokobarer med hasselnødder (6 barer)

Om opskriften siger Julie:

”Det var egentlig ikke meningen, at denne opskrift skulle med i bogen, da manuskriptet allerede var sendt af sted. Det blev min kæreste dog slemt skuffet over, for ifølge ham er det den bedste opskrift, jeg nogensinde har lavet. Heldigvis lykkedes det mig at snige de populære chokobarer ind på sidste side alligevel, og jeg håber, de bliver et lige så stort hit hos dig som hos min kære mand.”

Det skal du bruge

150 g hasselnødder

+ lidt til drys

20 bløde dadler

1 spsk. kokosolie

(stuetemperatur)

2 spsk. kakaopulver

1 lille nip salt

70 g mørk chokolade

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader. Fordel hasselnødderne på en beklædt bageplade og rist dem i ovnen i 10 minutter. Kom nødderne i et viskestykke og gnid dem mod hinanden så skallerne løsner sig. Kassér skallerne og kom hasselnødderne i en blender. Kør – så nødderne bliver til mel. Fjern stenene fra dadlerne og mos dem med en gaffel. Bland daddelmosen med hasselnøddemel kokosolie, kakaopulver og salt og rør det hele godt sammen.

Pres massen ud på et stykke bagepapir så det danner en firkant med en højde på ca. 1 cm. Stil massen i køleskabet imens du smelter chokoladen over et vandbad. Skær derefter firkanten ud i barer og overtræk dem med chokolade. Drys med lidt hakkede hasselnødder, og lad derefter chokoladen stivne inden servering.

Hverdagsfavoritter
ELLE nyhedsbrev