Sundhed

Opskrift: Chokogranola med boghvedegryn

- 06/09/2016

Sophie Vedel Dalgaards kogebog ’Food in a Jar’ er lige på trapperne, og ELLEs Health Editor Stephanie Bang har udvalgt fire favoritopskrifter, som vi vil dele med jer. I den tredje opskrift retter vi blikket mod morgenens rutine og giver dig en opskrift, der med sin gode smag og sunde ingredienser gør din morgenmad én tand bedre.

ELLEs Health Editor Stephanie Bang har udvalgt fire opskrifter fra Sophie Vedel Dalgaards nye kogebog ‘Food in a Jar’ (eller “mad i et sylteglas”, som det hedder på dansk). ‘Food in a jar’ er en god og sjov mulighed for at slå sig løs i køkkenet og skabe nogle fine og kreative farvekombinationer, og vil du anrette og servere din morgenmad, salat eller dessert på en lækker og indbydende måde giver ‘food in a jar’ samtidig et godt overblik over mængderne af hhv. grønt, kød og fuldkorn. 

Den tredje opskrift som Stephanie Bang har valgt forsøder din morgenrutine med en lækker chokoladegranola på boghvedegryn:

Chokogranola med boghvedegryn

Chokogranola med boghvede og mandler gør enhver morgen lige dét bedre. Ikke nok med at det smager godt, så er det tilmed sundt. Boghveden er trods sit navn ikke i familie med hvede eller andre kornsorter, og derfor er denne granola et godt og sikkert valg for dem, der ikke tåler gluten.

Læs også: Opskrift: Salat med bagte sødekartofler, fåreyoghurt, spinat og granatæble

Boghvede er på grund af sin høje koncentration af aminosyre også en god kilde til vegetabilsk protein, og den er ydermere rig på både mineraler og antioxidanter. Bakket godt op af mandler, havregryn og chiafrø er der ikke nogen undskyldning for ikke at sætte tænderne i dette knasende, chokoladesmagende lækkeri.

Ingredienser til et stort JAR

·         300 g havregryn

·         100 g hele boghvedekerner

·         50 g kokosmel

·         50 g mandler

·         25 g chiafrø

·         1½ dl honning

·         2 spsk. kokosolie

·         2 spsk. Mørkt kakaopulver

·         1 tsk. vaniljesukker

·         ½ tsk. salt

·         1-2 dl yoghurt

·         Friske jordbær efter smag

Fremgangsmåde

–          Bland havregryn, hele boghvedekerner, kokosmel, mandler og chiafrø i en skål.

–          Smelt honning og kokosolie sammen i en lille gryde ved svag varme.

–          Tilsæt kakao, vaniljesukker og salt til gryden, og hæld massen over grynene.

–          Rør det hele godt sammen.

–          Tænd ovnen på 180 grader.

–          Kom bagepapir på en bradepande, og bred granolaen ud på pladen i et jævnt lag.

–          Sæt bagepladen i ovnen, og lad granolaen bage i ca. 20 min.

–          Husk at vende rundt undervejs.

For en luksus-morgenmad kan du blande din chokogranola lagvis med yoghurt og friske jordbær, og så vupti: Får du en granolatrifli!

Psst… FOOD IN A JAR udkommer den 12. september 2016, men kan forudbestilles hos SAXO.dk.