Den perfekte start på din weekendmorgen.
Lav gerne en stor portion af den bagte havregrød, og spis resterne kolde de næste par morgener – det smager lige så godt, og så har du til morgenmad på farten.
Opskriften er til 3 – 4 personer.
Ingredienser:
Bagt havregrød:
- 200 gram frosne brombær
- 1 æble
- 175 gram havregryn
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vanilje
- 1 tsk. kardemomme
- 1/2 tsk. salt
- 2 tsk. friskrevet ingefær
- 2 æg
- 4 dl. mandelmælk
Knasende topping:
- 70 gram græskarkerner
- 40 gram mandler
- 40 gram hasselnødder
- 25 gram hel boghvede
- 2 medjool dadler
- 1 stor spsk. kokosolie
- 1 stor spsk. ahornsirup
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Beklæd et ovnfast fad med bagepapir, mit fad måler ca. 25 x 25 cm.
- Skræl æblet og skær det ud i grove tern. Kom så frosne brombær og æblestykker i bunden af formen.
- Rør havregryn, bagepulver, vanilje, kardemomme, salt og ingefær sammen i en skål og fordel blandingen over brombær og æble.
- Pisk æg og mandelmælk godt sammen, og hæld den flydende blanding over grynene. Sørg for at komme hele vejen rundt i fadet.
- Fjern stenen i de to dadler og hak dem fint. Bland så græskarkerner, nødder, boghvede, kokosolie, dadelstykker og ahornsirup sammen i en skål. Jeg plejer at bruge hænderne, da det er nemmest. Fordel så den klistrede nøddeblanding over grøden og sæt fadet i ovnen.
- Bag det i 35 minutter ved 175 grader. Lad grøden køle af i ca. 10 minutter før du spiser af den.
- Jeg foretrækker at spise grøden med lidt kokosyoghurt, kakaonibs og bipollen, men almindelig yoghurt eller skyr vil også være rigtig fint.
Velbekomme!