En æggewrap er den sidste opskrift, som vi i dag vil dele fra Anne Larsens nye kogebog ”Æg”, der udkom ved forlaget Saxo d. 30. september. I de sidste uger har vi delt fire forskellige opskrifter fra kogebogen, der har æg som omdrejningspunkt, og det er vores Health Editor Stephanie Bang, der har haft fingre i bogen og udvalgt sine favoritter.
I sin nye kogebog ”Æg” giver Anne Larsen hele 75 af sine bedste opskrifter på, hvordan du kan bruge æg i madlavningen. Æg er lette at få fat i, og så er de ikke særlig dyre. De har en høj koncentration af protein, som har en høj ernæringsmæssig kvalitet grundet de særlige aminosyrer, som det er opbygget af. Æggets protein indeholder alle de aminosyrer, vores krop har brug for – også de såkaldt essentielle aminosyrer.
Læs også: Opskrift: Vegansk choko-kokosmousse
Den sidste opskrift som ELLEs Health Editor Stephanie Bang har udvalgt fra kogebogen ”Æg”, er hvordan du laver en lækker æggewrap, som du kan spise til morgenmad for at få en god (og sund) start på dagen:
Æggewrap
med grønne asparges
Opskrift til 1 person på 10 minutter:
– 7 grønne asparges
– Havsalt
– Koldpresset rapsolie
– 1 æg
– Ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du:
– Gør asparges i stand. Skyl dem, vrik og knæk rodenderne af der, hvor de naturligt knækker. Skær evt. rodenderne til.
– Bring vand i kog, kom lidt salt og olie i. Kom asparges i, lad dem koge i 1 minut.
– Læg dem på et klæde.
– Pisk ægget med en gaffel og et nip salt.
– Spray, pensl eller gnid en stor pande med olivenolie, varm det op, og hæld æggemassen på panden som en tynd pandekage.
– Steg den stabil på den ene side, vend den ved hjælp af et grydelåg, og steg den stabil på den anden side.
– Rul pandekagen omkring asparges.
Anekdote fra Anne Larsen, forfatter til ’Æg’:
“Det er en hurtig og utrolig delikat morgenmad, denne her med asparges pakket i æg. Også fordi, det kan være lidt svært, når man ønsker at leve grønt, at få grøntsagerne indover fra start. Men denne her får dagen sparket godt og grønt i gang. Den kan også medbringes som en del af frokosten.”