Sundhed

Nutellakage med jordbær: Få den lækre opskrift her

13/02/2015

Madblogger og kogebogsforfatter, Julie Bruun, deler her sit bud på en sundere version af nutellakage med jordbær - helt uden sukker, mel og smør.

Så er madblogger og kogebogsforfatter, Julie Bruun, på banen igen og denne gang med en sundere version af nutellakage med jordbær. Ikke nok med, at den både er et syn for øjet og for den søde tand, så laves denne lækkerbisken helt uden sukker, mel og smør. Dét er en dessert, vi kan stå inde for! Lad dig guide af Julie Bruun her.

Læs også: Lækker smoothie med havtorn og chokomüsli

Nutellakagen med jordbær smager himmelsk, og selvom opskriften virker lidt lang, så er det slet ikke så indviklet, som det lyder. Og det er hele tiden værd!

Det skal du bruge til kagebunden:

– 100 g hasselnødder

– 100 g dadler

– 2 spsk kakao/bagekakao

– ½ tsk salt

– 2 spsk stærk kaffe (1 spsk Nescafe og 2 spsk vand)

Sådan gør du:

Bag hasselnødderne i ovnen ved 175 grader i omkring tyve minutter. Tag dem ud og fjern skallen (det kan være en idé at bruge et viskestykke til at gnide skallen af). Hak hasselnødder og dadler enten i hånden eller i en minihakker. Kom kakao og salt ved og saml det hele med kaffen. Pres bunden ned i en springform og bag den i 15 minutter ved 200 grader.

Imens bunden er i ovnen, kan du gå i gang med vaniljelaget.

Det skal du bruge til vaniljelaget:

– 1 dl proteinpulver med vaniljesmag

– 1 tsk sødemiddel (honning, stevia, sukrin eller hvad du ønsker. Julie bruger sød fra easis)

– 1 tsk vaniljepulver

(evt. vaniljesukker)

– 3/4 dl vand

– evt. en questbar

Sådan gør du:

Bland proteinpulver, sødemiddel, vaniljesukker og vand til en lidt tynd creme og hæld den over bunden.

Nu kommer der en lille lækker finesse, som man sagtens kan undlade! Det er vildt lækkert, men absolut ikke nødvendigt. Køb en questbar, spis halvdelen og skær den anden halve i små stykker og kom dem i ovnen. Bag blot 5 minutter og kom dem efterfølgende på kagen ud over cremen. Du kan også komme hele baren over kagen. 

Smelt nu 60 g. mørk chokolade (80 %) og kom den over questlaget.

… Så er du nået til skyrlaget!

Det skal du bruge til skyrlaget:

– 2 dl skyr

– 1 spsk proteinpulver med vanilje

– 1 tsk sødemiddel

– 1 tsk vaniljepulver

– friske jordbær

Bland alle ingredienserne og kom det over chokoladelaget.

Til sidst pyntes med friske jordbær.

Læs også: Sunde proteinbarer med Ferrero Rocher-smag

I galleriet har vi samlet et par billeder af det færdige resultat af Julie Bruuns lækre nutellakage med jordbær. Velbekomme!

Psst! Brug pilene eller ‘swipe’ dig igennem galleriet.