Hold dig sund på farten med glutenfri grød fra 7-Eleven
Af Stine Braunschweig - 12/03/2015
Home / Skønhed / Sundhed / Hold dig sund på farten med glutenfri grød fra 7-Eleven
Hører du til dem, der får en portion grød om morgenen? Så bliv endelig ved med det. Studier viser nemlig, at grødspisere lever længere, og nu er det blevet endnu nemmere at få sin daglige portion grød med den nye glutenfri grød-to-go fra 7-Eleven.
Danskerne har for alvor taget grøden til sig. Særligt havregryn er et af de fuldkornsprodukter, som danskerne spiser meget af, og det er kun godt, hvis man forholder sig til studier foretaget i USA om sammenhængen mellem indtag af fuldkorn og længere levetid.
Studier fra Harvard University har nemlig vist, at risikoen for at få hjerekarsygdomme, diabetes og forhøjet blodtryk kan mindskes, hvis man spiser en god portion fuldkorn om dagen. De omfattende undersøgelser, hvor mere end 100.000 forsøgspersoner indgik, viste i perioden 1986 til 2010, at risikoen for dødelige livsstilssygdomme minimeredes med op til 9 procent ved at spise fuldkorn dagligt.
“Havregryn har en unik sammensætning. Det er 100 procent fuldkorn og rigt på næringsstoffer. Havre er sundt på mange måder, og hvis man så ovenikøbet kan leve lidt længere ved at spise havregrød om morgenen, er det jo herligt,’ siger Peter Larsson, Nutrition Manager hos Axa, der er en del af fødevarekoncernen Lantmännen.
Et godt og sundt morgenmåltid er fundamentet i en sund hverdag, men det er ikke altid, man i sin travle hverdag har tid til at koge grød, stege spejlæg eller choppe frugt til sin skyr. Nu er hjælpen her heldigvis til både allergikere eller folk, der bare gerne vil leve sundere og ikke vil kompromittere den sunde livsstil på farten. 7-Eleven, der på det seneste har introduceret adskillige sunde produkter, lancerer nu to sunde morgenmadsnyheder, som nemt kan tages med.
De nye produkter, der kan købes hos 7-Eleven allerede fra den 13. marts, tæller en glutenfri GRØD, baseret på forskellige slags quinoa (og blot skal blandes med kogende vand), og en skyr og græsk yoghurt-blanding med økologisk jordbær/rabarber puré.
De nye produkter er både gode for blodsukkeret og holder sulten på afstand i flere timer.
Hvis du alligevel har tid til at lave en lækker morgenmad i hverdagen, så giver sundhedsskribent Sara Jin Smidt aka HealthySkinnyBitch dig her 8 sunde varianter.
Psst… Brug pilene i galleriet eller ‘swipe’ dig igennem.
Foto: All Over Press
Den ”sunde” morgenskål: 3 dl havre-, byg- eller spelt grød på vand med friskrevet æble, 5 hakkede mandler og lidt kanel.Høj mæthedsværdi pga. de mange fibre fra den grove grøden, men samtidig også et bastant måltid med et højt indhold af kulhydrat både fra frugt og grød, men dog også et relativt lavt proteinindhold. Pssst… hvis du er på farten har 'Grød' udviklet to forskellige slags økologisk havre-byggrød i samarbejde med 7/11, som du kan have med på farten - se mere her.
Foto: All Over Press
Den slankende morgenskål:3 dl cheasy skyr med vanille 0.1% og 30 g müesli (ca. en lille håndfuld). Den kalorielette skyr har et højt protein indhold, hvilket holder dig mæt længe samtidig med at indholdet af kulhydrat holdes relativt lavt. Når du vælger müesli, så vær opmærksom på kulhydrater i form af sukker, tørret frugt, honning. Psst… er du på farten, så kan du købe en Cultura Balance (naturel) med müesli og en lille ske i toppen
Foto: All Over Press
Sund avocadomad: 1 skive ristet rugbrød med ½ avokado, chiliflager, salt & peber samt et blødkogt æg.
Slankende avocadomad:1 skive groft knækbrød fx Wasa Rugsprø eller sport+, en kvart avokado samt et blødkogt æg. Ved at spise knækbrød får du stadig kulhydrat og fuldkorn, men i en begrænset mængde. Avokado indeholder en masse gode fedtstoffer, men er samtidig en kaloriebombe, hvorfor den bør spises i begrænsede mængder, hvis du ønsker at tabe dig.
Foto: All Over Press
Sund omelet: Den ”sunde” 2 æg, lidt minimælk, grøntsager evt fra frost spinat, broccoli, champignon og cherrytomater, evt lidt kylling, kalkun eller skinke og lidt revet ost fx parmesan eller gedeost . Omeletten er en lækker lille luksus i en stresset hverdag. Den har et relativt højt protein indhold, og så er det en nem måde at få lidt ekstra grønt indenbords allerede fra morgenstunden.
Slankende omelet: Ønsker du en ”slankende” version, så erstat 1-2 æg med ren æggehvide og undlad osten. Så får du stadig et højt proteinindhold og fibre fra grøntsagerne, men holder kalorieindholdet nede.
Foto: All Over Press
Sunde klatkager:1 stor moden banan, 2 æg, 1 spsk, affedtet kokosmel evt. 1 tsk vanillesukker. Topping: 1 spsk. skyr + lidt kanel (ca. 4-6 pandekager). Mos banen og pisk det sammen med æggene, tilsæt kokosmel og evt. vaniljesukker. Steges i lidt smør ved middelsvag varme. Lækkert alternativ til søndagsbrunchens tunge amerikanske pandekager med sirup.
Slankende klatkager: 100 g hytteost, 1 æg + 2 æggehvider, 1 spsk. skyr naturel, 1 spsk. Husk eller loppefrøskaller, 1 tsk. vanille/kanel eller kardemomme. Topping 1 spsk. Cheasy skyr med hindbær og granatæble. Miks æg og hytteost sammen med stavblender, så du får en ensartet masse. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk sammen. Lad blanding stå 5-10 min. imens opvarmer du en slip-let pande (middelvarme). Steg pandekagerne i lidt smør.