Hvis du også brugte din coronaweekend på at scrolle Instagram igennem fra a til z - kun afbrudt af gåture og Netflix-serier - så bemærkede du sikkert den lækre og ret sunde banankage, alle og enhver bagte og nød. Vi har fået fat i opskriften, så du nu også kan kaste dig over banankagebageriet.
Efter The V-movement-founder og influencer Josephine Bredsted for nyligt delte sin opskrift på banankage, boomede det med hjemmebag i de mange coronaisolerede hjem.
Hele Instagram bagte nemlig tilsyneladende den lækre og ret sunde banankage/bananbrød (kært barn har mange navne) med to halve bananskiver ovenpå som pynt hen over weekenden.
Det var blandt andre Josephine selv, modeinfluenceren Emili Sindlev og hele ELLE-redaktionen, der var i gang med bageriet i weekenden.
Vi ved alle, at banankage er en af de lettere, men altid velsmagende kager at bikse sammen, og at bage er en hyggelig måde at bruge sin tid i lockdown-perioden på. At kagen ovenikøbet er sund, er jo kun en bonus.
Læs også: Take-away-guide 15 restauranter, der laver take-away i coronatiden
Har vi også gjort dig interesseret i at slå lidt af din tid ihjel ved at bage en dejlig – og lidt sundere – banankage? Så er det godt, at vi har fundet opskriften til dig, så du kan give dig kast med den.
Opskrift på “Badass Bananbrød” a la Josephine Bredsted:
- 100g havregryn
- 50g smør (vegansk eller normalt)
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. kanel
- 4 bananer
- 4 æg
- Psst! Tilføj evt. lidt hakket mørk chokolade
Fremgangsmåde:
- Foropvarm ovnen på 225 grader.
- Mos bananerne med en gaffel, smelt smørret og pisk æggene i en skål. Kom alle ingredienser i en skål og rør det sammen. Tilføj mørk chokolade (valgfrit).
- Hæld dejen i en rugbrødsform eller aflang kageform og put den i ovnen i 30 minutter/indtil den er gylden på toppen.
- Servér direkte og nyd den lun evt. med lidt syltetøj eller Nutella på.
Følg Josephine HER og se flere af hendes opskrifter.