Sundhed

ELLE tester: 3-dags juicecleanse fra Sundhedsværkstedet

- 26/09/2016

ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, har testet en 3-dags juicecleanse fra Sundhedsværkstedet og deler nu sin positive oplevelse omkring forløbet: ”Hver eneste juice, smoothie eller suppe jeg blev introduceret for på forløbets tre dage, er nogen af de bedste, jeg nogensinde har smagt,” siger Stephanie.

Tekst: Stephanie Bang

Min juicecleanse fra Sundhedsværkstedet løber ikke kun med titlen som min 9. juicecleanse, men også som den bedste af dem alle, af den simple årsag, at hver eneste juice, smoothie eller suppe jeg blev introduceret for på forløbets tre dage, er nogen af de bedste, jeg nogensinde har smagt.

Jeg kendte godt til Sundhedsværkstedet inden forløbet, men jeg havde aldrig prøvet eller smagt nogle af produkterne og var heller ikke helt indforstået med konceptet. På trods af det, havde jeg på forhånd sat mine forventninger ret højt, da jeg via Sundhedsværkstedets Instaprofil havde en fornemmelse af, at juicerne var lækre og ikke mindst anderledes, end hvad jeg ellers har prøvet.

Læs også: Mad for begyndere: Thaisuppe med torsk og koriander 

Jeg startede mit forløb en mandag og hentede derfor min første pakke søndag eftermiddag hos Sundhedsværkstedet, som ligger på Strandvejen i Hellerup. Camilla, som ejer og er stifter af Sundhedsværkstedet, gav mig en kort introduktion til pakken, som indeholdte 2 juicer, 2 smoothies, 2 supper, 1 shot, 1 citron, 1 pakke cleanse-te fra Pukka, 1 bæger med hampefrøskaller og 1 med chiafrø.

Meningen er nemlig ikke, at skulle sulte sig selv under forløbet, så juicerne er tykke i konsistensen og til hver dag følger der lidt ristede nødder, kerner eller frø med, som kan strøs ud over de flydende måltider, for blandt andet at være med til at give en bedre mæthedsfornemmelse. Alle råvarer er naturligvis økologiske.

Konceptet går ud på, at du henter en ny frisk ’måltids’-pakke hver dag, som indeholder de ’måltider’ du skal indtage dagen efter, og hver flaske juices og blendes af Camilla selv. Skulle du ikke have mulighed for at slå vejen forbi Hellerup hver dag under din cleanse, kan du få pakken til alle tre dage samlet den første dag.

Se også: Opskrift: Gluten- og sukkerfri banankage

Du starter hver dag med at drikke et glas vand med saften fra en citron, og derefter er det tid til dit første ’måltid’, som består af et anti inflammatorisk ingefærshot og en ’Wake Up’-smoothie, der kan bestå af enten en mandeldrik med bl.a. acai, banan og mynte, avokado, grønkål og citron eller blåbær, spidskål og æble. Hver pakke indeholder forskellige flasker, så menuen er ikke den samme alle tre dage, hvilket kun gør oplevelsen endnu bedre, fordi du på den måde glæder dig til at smage en ny juice, hver gang det er tid til et ’måltid’.

I løbet af formiddagen skal du indtage en juice og til frokost er det tid til dagens første, kolde suppe, som kan bestå af enten ananas, kokosvand, avokado, rød peber og mynte eller ærter, æble, avokado, cashew og melon – begge røg hurtigt ind på en delt førsteplads.

I løbet af eftermiddagen er det tid til endnu en juice, som kan bestå af alt mellem citron, melon, gulerod og cayennepeber eller fennikel, agurk, matcha og ingefær.

Din aftensmad er også en suppe og inden sengetid er det tid til endnu en mandeldrik, som kan bestå af brombær, kokosdrik, dadler og vanilje eller pekan, banan, kokosvand og kanel. Den sidste drik minder lidt om en dessert og jeg indtog den hver aften sammen med en varm kop ’Relax’-te. Om det var smoothien, teen eller en kombination skal jeg ikke kunne sige, men jeg sov simpelthen så godt alle tre nætter, og ingen af aftenerne gik jeg sulten i seng.

Læs også: Opskrift: Salat med bagte sødekartofler, fåreyoghurt, spinat og granatæble

Det er især de 2 daglige kolde supper, der gør Sundhedsværkstedets cleanse tiltalende, og ikke mindst anderledes end hvad jeg ellers før har prøvet. Derudover er det en klar fordel, at hver flaske ikke kun indeholder ren juice, men også er blendet med avokado eller frisk frugt eller grønt. Der er derfor noget ’at tygge på’, hvilket ikke kun bidrager til en bedre mæthedsfornemmelse, det giver også en langt større smag, som bidrager positivt til den samlede oplevelse.

Jeg oplevede ingen sult i løbet af min cleanse, og der blev virkelig kælet for mine smagssanser med de ingredienser, der var nøje udvalgt til hver flaske. Forløbet har også inspireret mig til at tænke lidt ud af boksen, når jeg fremover skal lave juicer og smoothies der hjemme. Den ene aftensuppe bestod af sød kartoffel, gulerod, appelsin, bouillon og olivenolie, en kombination jeg umiddelbart ikke selv ville have tænkt over, men som smagte fuldstændig fantastisk, og helt sikkert gav mig lyst til selv at gøre kunsten efter. Jeg ville gerne kunne udpege en favorit blandt de mange flasker, men det kan jeg ikke, da jeg kunne lide dem alle sammen, dog var det især supperne, der gjorde det største indtryk på mig.

Se også: 11 sjove og effektive måder at forbrænde 300 kalorier på

At gennemføre en juicecleanse er dog ikke kun en positiv oplevelse, for det er ikke unormalt, at din krop reagerer undervejs. Hvordan du har det er meget individuelt, og afhænger også i høj grad af hvilken periode du netop har været igennem, hvad enten den har været stressende, festlig, høj på sukker og alkohol eller har budt på for lidt søvn og for meget kaffe. Den største gene jeg plejer at opleve under en cleanse er hovedpine, som særligt skyldes mangel på kaffe og dermed koffein, og denne gang var desværre ingen undtagelse. Jeg ønsker ikke at tage smertestillende under en cleanse (det ødelægger ligesom ideen synes jeg), så der er ikke andet at gøre end at bide det i sig, og sørge for at have ryddet kalenderen, så kroppen kan få tid og ro til at (af)reagerer præcis som den har lyst til og behov for.

En god idé er også, at skære ned på kaffe, sukker, alkohol og fed mad ca. 3 dage inden du skal påbegynde en cleanse. Ligesom det er vigtigt, at du ikke kaster dig direkte over en stor rød bøf bernaise med fritter og rødvin, når du er færdig med din cleanse. Fortsæt med at spise meget grønt, mager fisk og hold igen med proteiner fra især æg og bønner for at give din krop en nænsom vej tilbage til almindelig mad.

Sundhedsværkstedet får den varmeste anbefaling herfra, med ordene, at jeg vist roligt kan sige, at jeg har fundet en ny juicecleanse-favorit. Jeg var endda så begejstret, at jeg endte med tage en 4. dag, og har endda også allerede bestilt en 1 dags cleansepakke til om 14 dage – mest af alt fordi juicerne simpelthen smager så godt 😉

Fakta:

Sundhedsværkstedet,

Strandvejen 136, 2900 Hellerup. Åbningstider efter aftale. 

Kig med i galleriet og se Stephanie Bangs billeder af de fine juices fra Sundhedsværkstedet: