Sundhed

Det skal du undgå at spise efter din træning

- 24/09/2012

Nogle af disse madvarer virker uskyldige, men du skal alligevel være forsigtig med, hvad du spiser efter din træning.

Her er nogle af de fødevarer, du skal lade være med at spise og drikke, når du er færdig med at træne.

Efter endt træning er det lige før, du ryster pga. lavt blodsukker, så du skynder dig at kaste et stykke frugt, slik eller chokolade i munden. Lyder det bekendt?

Når alle dine depoter er tømt, så er det let at forfalde til fødevarer, der giver dig et energiboost. Men stop dig selv, før du sætter tænderne i de hurtige kulhydrater, da det er noget helt andet, din krop har brug for.

Det bedste til din krop er en kombination af vand, komplekse kulhydrater og en moderat mængde proteiner. Det siger registrerede diætister Dina Aronson og Julie Meyer, USA, til www.ivillage.com.

Diætisten giver på iVillage.com sine bedste råd til mad og drikke, du skal gå uden om, og her er et udvalg:

Slik og lys chokolade
Det er fristende, men ikke fornuftigt at fylde sig med sukker, og slet ikke efter endt træning. Slik indeholder intet andet end sukker, og den lyse chokolade er der heller ikke megen næringsværdi i. Insisterer du på et stykke chokolade, så vælg den mørke slags, da den indeholder antioxidanter.

Energibarer
Er du på farten, er en energibar et let valg til at forny energidepoterne. Men det er ikke optimalt, da du får alt for meget sukker i sådan en bar. Yoghurt med bær er et bedre valg. Er en energibar din eneste mulighed, så vælg en med under 15 gram sukker pr. 100 gram.

Brød
Et stykke brød alene er heller ikke et godt valg til din post-træning-krop. Slet ikke, hvis det er hvidt brød. Grovbrød kan toppes med eksempelvis nøddesmør og banan, da du giver kroppen en del mere næring at arbejde med så.

Grøntsager
Måske er det overraskende, at grøntsager står på denne liste, men du har brug for mere, end hvad de alene kan gøre for dit energiniveau og give dine muskler at arbejde med. Men dyp dem i en dip med mange proteiner, som fx humus, nøddesmør eller yoghurt så får du straks en bedre næringsværdi.

Salte snacks
Hvis saltbalancen er blevet forstyrret gennem din træning, skriger din krop måske på en salt snack. Du bør imidlertid holde dig fra almindelige chips, pommes frites eller riskiks da de indeholder alt for meget fedt, stivelse og salt til din krop. Groft knækbrød med fx humus er et langt bedre valg.