Vores bøn er blevet hørt! Chokolade er nu officielt godt for os. Ifølge en lang række australske studier, styrker chokolade nemlig hjernens kognitive funktioner og egenskaber. Læs mere om den glædelige nyhed og resultatet af de årtier lange studier lige her!
Studier omkring chokolade, der har rødder helt tilbage til 1970’erne, har haft et enormt gennembrud, der gør, at forskerne kan slå fast, at chokolade booster hjernens funktioner.
Det er ikke længere kun fiskeolie, der øger hjernens aktivitet og funktioner. Australske forskere har nemlig kunne konstatere, efter 40 års research og studier, at også chokolade booster hjernefunktionen.
De årtier lange studier har vist, at de personer, der spiser chokolade minimum én gang om ugen, får øget hjerneaktivitet, hvilket kan føre til en bedre hukommelse, samt styrke en lang række egenskaber, såsom multi-tasking.
Læs også: 7 grunde til, at Danmark er verdens gladeste land
Om studiets resultatet siger psykologiforsker, Merrill Elias:
”Vi har fundet ud af, at folk, der spiser chokolade mindst én gang om ugen, har tendens til at fungere bedre rent kognitivt. Det er markant – chokoladen ændrer på en række kognitive områder i hjernen.”
Det vil altså sige, at, hvis vi skal tro på disse studier, så bliver vi bedre til at huske telefonnumre og indkøbslister, samt til at gå og skrive sms’er samtidig. Det lyder da under alle omstændigheder som noget, der skal prøves af.
Så det er da bare med at fylde sig med en masse lækre chokoladeæg, når nu påsken er over os. Øget hjernefunktion lyder da i hvert fald ganske sundt og fornuftigt.
I anledningen af denne gode nyhed, har vi samlet et par billeder af vores absolutte yndlingsopskrift med chokolade i: snickerskugler.
Bliv inspireret til opskriften i galleriet, og find opskriften HER!






