Acai-bær er tidens hotteste. Læs her, hvorfor det er en rigtig god idé at spise flere af dem
Det er egentlig ikke en nyhed, for Acai-bæret har været hot i USA i mange år. Alligevel er det først for alvor blev folkespise indenfor den seneste tid.
Mange kender måske Acai-esktrakter fra cremer og ansigtsolier, blandt andet fra Rudolph Cares skønne produkter. Men nu er det tid til at få flere Acai-bær ind i sin hverdagskost, for listen over dets sunde egenskaber er alenlang.
Det er både sprængfyldt med vitaminer og mineraler og indeholder desuden både omega-6- og omega-9-fedtsyrer, som blandt andet hjælper mod hudproblemer og diabetes, men som kan være farlige at tage i tabletform, fordi en for høj dosis kan have den modsatte effekt. Endnu en grund til at få sine omega-fedtsyrer i form af Acai-bær.
Bedre end rødvin
Acai-bær indeholder også antioxidanten antocyanin, som blandt andet beskytter mod hjertekarsygdomme. Samme antioxidant finder man i rødvin, men Acai-bær indeholder mere end ti gange så meget!
Som om, det ikke skulle være nok, har undersøgelser vist, at Acai-bær i nogle tilfælde angriber kræftceller og dermed har en positiv virkning på blandt andre Leukæmipatienter.
På grund af den høje mængde antioxidanter skal Acai-bær spises friske, og ellers skal de fryses ned, med det samme de plukkes. I Danmark er vi derfor nødt til at få vores Acai-fix i form af frosne bær, men så er de også perfekte til at komme i en smoothie.
Vores Acai-favorit:
Mangler du inspiration til, hvordan du kan spise Acai, anbefaler vi et smut forbi Unplugged Juice, hvor de netop har introduceret en Acai-morgenmad med müesli, frugt og Acai-puré. Så starter du din dag på den gode måde! Mums!