Julen behøver ikke at rime på fed mad i lange baner, men kan sagtens leve op til traditionerne og samtidig være sund. ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, guider til 6 juleklassikere på den sunde måde.
December rimer på jul, der rimer på for meget fedt, sukker og alkohol og for lidt søvn. Men sådan behøver julen slet ikke at være.
ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, anbefaler, at du tager teten og laver om på forestillingen om, at et julebord skal være spækket med fed mad i år. Dæk i stedet et sundt bord med vinterens gode råvarer krydret med julens lækre krydderier og smagsnuancer.
Se også: Opskrift: 4 lækre drinks på hjemmelavet juice
Sammen med ELLE Style Director Mie Juel, som også blogger på foodbeforefashion.com, har Stephanie Bang fundet 6 opskrifter på sunde juleklassikere, hvor der er fokus på vinterens friske og økologiske råvarer til at skabe rammerne for et lækkert julebord.
Tro os, din mave vil takke dig for det senere.
Du finder alle opskrifterne til årets lækre, men sunde julebord i galleriet.
… Merry (healthy) x-mas!

- Fintsnittet rødkål
- Stribede bolsjebeder
- Quinoa
- Brombær
- Bredbladet persille
- Appelsinskal og frisk saft
- Tahindressing
- Valnødder
- Ristede kerner og frø

- Det skal du bruge:
- Plukket grønkål
- Boghvedekerner
- Gule beder
- Dadler
- Gedeost
- Ristede pekannødder

- 100 g tørrede figner (minus stilk)
- 50 g dadler
- 50 g abrikoser
- 25 g. mandler
- 25 g. hasselnødder
- 1 spsk. kanel
- 1 lille tsk. kardemomme
- 1 lille tsk. stødt ingefær
- 1 lille tsk. vanilje
- 2 spsk. raw kakaopulver
- 2 spsk. smeltet kokosolie
- 1 knivspids salt

- Grødris
- Mandelmælk
- Kokossukker
- Kanel
- Smør
- Varm 2 dl. vand i en gryde og vent indtil det koger
- Når vandet koger, tilsætter du 190 gram grødris og lader det koge i 2 minutter
- Tilsæt lidt salt
- Tilsæt 1 liter mandelmælk og rør rundt
- Når grøden koger, skru ned for varmen (laveste temperatur) og lad det koge i cirka 35 minutter.
- Hold øje med grøden undervejes og rør med et ske hver 5-10. minut
- Bland kokossukker og kanel. Vær opmærksom på, at kanel og kokossukker har den samme farve - så smag gerne kanelsukkeret til før servering 😉

