Annonce

Sådan forebygger og behandler du solskader og pigmentpletter

- 04/09/2020

Den flotteste hud er naturlig, sund og behøver ikke makeup for at gløde. Og så er den fri for irriterende solskader og pigmentpletter, der ofte ses i panden, på kinden eller overlæben. Men hvordan når man dertil? Og hvad består den gode rutine af? En af Norges mest anerkendte hudlæger, Dr. Michael Zangani, guider.

Ovenpå en sommer, der – på trods af det ustadige, danske vejr – byder på flere udendørs timer i solen, og som involverer flere skal-vi-lige-mødes-til-et-glas-aftaler, der betyder sent hjem og på hovedet i seng, er vores hud klar på et reset i form af daglig ro og pleje med de rigtige produkter.

Men hvor starter og slutter man, og hvordan finder man lige hoved og hale i pigmentpletter, eksfoliering og strygejernsvitaminet retinol (der har fået sit kælenavn, fordi det efterlader din hud glat som en nystrøget skjorte)?

En af Norges mest anerkendte hudlæger, Dr. Michael Zangani, guider!

Solbeskyttelse

Det er næppe første (eller 10.) gang, du hører, at det er godt for huden at bruge solcreme, men det er der jo en ganske god grund til: Der er noget om snakken! Du bør altid bruge solcreme, også selvom det ikke er en dansk højsommerdag, og jo mere du holder dig ude af solen, jo pænere vil din hud blive.

Husk, at rød hud viser inflammation, mens brun hud viser, at huden er skadet. Og nej, ”rød i dag, brun i morgen,” er ikke sjovt længere.

“Daglig brug af SPF er utrolig vigtig for at få smuk hud! Den nye bølge af solbeskyttelse styrker huden indefra, så den bliver stærk og tåler meget. Det er en hudplejetrend, som vi vil se meget mere af i fremtiden,” forklarer Dr. Michael Zangani. 

 

ZO Sunscreen+Powder SPF 30 giver på én og samme tid solbeskyttelse og et splash af farve for en mere jævn hudtone.

Pigmentpletter

I dag er hyperpigmenteret hud et almindeligt problem. Mange oplever det i forbindelse med graviditet og amning, hormonforandringer eller for stor soleksponering. Pigmentpletter viser sig som brune eller mørke pletter i huden og kan være generende. Det viser sig enten som solskader på huden, eller melasma (en tilstand, der opstår som følge af ureguleret produktion af pigment i huden), som kan være temmelig generende, idet de typisk ses i panden, på kinderne og på overlæben.

Du skal ikke selv kaste dig ud i at behandle solskader med celleforandringer eller melasma, så der er det med at få fat i en kompetent hudlæge med erfaring.

Det er vigtigt at vide, at det er en kompleks tilstand, som kræver mere behandling end det, man kan se på de sociale medier”, understreger hudlægen. Dog er der en ting, du selv kan være opmærksom på. Personer med en høj produktion af talg, har nemlig ofte en mere inflammeret hud, der gør de celler, som producerer pigment, mere aktive. Derfor er det vigtigt, aktivt at reducere overflødig talg og tilstoppede porer ved eksfoliering.

ZO Complexion Renewal Pads reducerer talg og tilstoppede porer. 

Hudplejerutine

Noget, du til gengæld nemt selv kan gøre, er at opbygge en god, daglig hudplejerutine. Bruger du dybdevirkende, aktive og hydrerende produkter, får du nemlig ikke bare en smuk og glødende hud, men du forebygger faktisk også solskader og pigmentpletter. Win win!

“Du bør altid bruge solcreme, eksfoliere huden dagligt med fx AHA-syrer, og om aftenen kan du bruge retinol. Du bør også få nok Omega 3 samt naturlige antioxidanter såsom granatæble og broccolispirer. Hvis du også holder dig væk fra solen, ikke ryger og dropper hurtige kulhydrater, ja så har du opskriften på en rigtig fin hud,” slutter Dr. Michael Zangani. 

Retinol, går, som du hørte i starten, også under navnet, strygejernsvitaminet.

 

ZO Radical Night Repair, der er formuleret med 1% retinol, strammer og udglatter huden, ligesom den udjævner misfarvning, er antiinflammatorisk, beroliger og lindrer. ZO Firming Serum bidrager til en fastere og strammere hud, som giver en mere defineret ansigtskontur.

Om ZO Skin Health

Udgangspunktet i ZO Skin Health er at stimulere og vække hudens celler på ny, så de kan yde deres maksimale til en normal cellefunktion. En af brandets nøgleingredienser er retinol, som har en dokumenteret effekt på aldersforandringer.

“Min mission er at skabe hud, der er sund, ungdommelig og levende, hvilket opfylder min definition af sund hud,” sådan siger Dr. Zein Obagi, der er internationalt anerkendt dermatolog samt grundlægger af og medicinsk direktør for ZO Skin Health. Dr. Zein Obaga har igennem de sidste 50 år forsket for at opnå de bedste resultater indenfor sund hud. Og brandet tror på, at den eneste vej til sund hud er via forskning. 

Læs mere om ZO Skin Health og find din nærmeste forhandler HER.