Makeup

Ny trend erstatter tynde øjenbryn med noget endnu mere markant – og Bella Hadid og Doja Cat har dem allerede

- 18/10/2022

Først kunne dine bryn ikke blive buskede nok. Så skulle de være tyndere end tynde. Og nu… skal de forsvinde helt? Læs mere om den nye bryn-trend her.

Artiklen er opdateret tirsdag den 10. januar 2023 med et billede fra Kylie Jenners Instagram.  

Mangler du plads i din makeup-pung, kan du med fordel lade din bryngel og -blyant blive derhjemme. I hvert fald hvis du vil være med på den seneste bryn-trend, der lige nu blomstrer på alt fra TikTok til tidens største trendsættere.

For hvor de meget tynde bryn (der for manges vedkommende giver koldsvedsfremprovokerende associationer til 90’ernes nåletynde, overplukkede buer) de sidste par måneder har været den helt store trend på sociale medier, så får den nyeste tendens stort set dine bryn til at forsvinde.

Her er naturligvis tale om fænomenet ’bleached brows’, der som navnet antyder er komplet afblegede bryn. Og hvis du mangler bevis for, at de er in, så se blot på Bella Hadid, Doja Cat, Julia Fox og Kristin Steward, der alle har forsaget buskede ’brows on fleek’ til fordel for de blege buer.

De afblegede bryn er dog på ingen måde en ny opfindelse. Allerede i 1500-tallet var den engelske dronning Elizabeth 1. bannerfører for det brynløse look, og sidenhen har det været en stil, der har kendetegnet alt fra punkede subkulturer til avantgarde high fashion.

Foto: Ritzau/Scanpix

Cate Blanchett i rollen som dronning Elizabeth 1. i filmen 'Elizabeth: The Golden Age' fra 2007

Og nu har tendensen altså fundet vej fra fortidens adelige kredse og outreret couture til de mere ’mainstream’ kredse. Og Bella Hadid, der gik all-in på stilen under modeugen i Paris i september, satte for alvor de blege bryn i alles øjenhøjde.

Makeupartisten Erin Parsson har udtalt til Instagram-mediet Diet Prada, at “… det kræver en person, der allerede er i mediernes søgelys, at skabe en global trend”. Hun fortæller desuden, at man får et helt blankt kanvas at arbejde med, når man fjerner noget så signifikant som sine bryn.

I stedet for de karakteristiske bryn, som mange har sværget til det sidste årti (tak for det, Cara Delevingne) ser man nu, hvordan folk går kreativt til værks med deres makeup for at skabe unikke looks i brynenes fravær.

Halsey ankom eksempelvis for nylig til American Music Awards med farvede accenter over sine helt usynlige bryn, mens Amelia Gray, der også har bleget sine bryn, har defineret sit ansigt med påsatte nitter i panden.

De blege bryn er – om man er til trenden eller ej – trods alt bedre end de helt tynde bryn, der dog ikke er en saga blot endnu.

De findes stadig, og senest har Nicola Peltz-Beckham fremvist en kærlighed for de meget plukkede bryn til den stjernespækkede Academy Museum Gala og også Kylie Jenner har taget trenden til sig og vist afblegede bryn frem på Instagram

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: @kyliejenner

Selv om det ikke er alle hverken mode- eller skønhedstendenser, man behøver kopiere, er der alligevel et par ting, der er værd at vide, hvis du går med tanker om at kaste dig ud i de smalle bryn – og der er helt klart faldgruber, man skal være opmærksom på med de helt tynde bryn.

Stella Nisreen-Kanaan, der ejer skønhedsklinikken Beauty Avenue, som har en hel afdeling dedikeret kun til bryn, siger, at der findes en mindre drastisk metode, til at hoppe med på trenden, hvis man ikke kan lade være – og den læner sig faktisk ret godt op ad den nye blegede bryntrend.
 
”Man kan lysne sine bryn eller dække hårene med makeup, og så derefter tegne dem op med en brynblyant i præcis den tykkelse og form, man ønsker – og så har du ikke ødelagt din hårvækst på brynene”.

Hun advarer dog mod at plukke brynene til helt tynde streger – og du får hendes bedste råd om det, du skal vide, før du kopierer de ultra-tynde bryn her.

I galleriet nedenfor kan du se de stjerner, der er hoppet med på den blege eller helt tynde bryn-trend. Men husk, der er ingen der siger, at det er noget, du selv behøver prøve derhjemme.

Læs ogå

Eksperten guider: Det skal du vide, før du kopierer Bella Hadids tynde bryn