Skønhed

Hudspecialist: Så vigtig er søvn for din hud

- 31/03/2014

Den amerikanske hudspecialist Ling Chang opfordrer alle til at huske, hvor vigtig en god søvn er for huden.

Vi danske kvinder skal passe ekstra godt på vores hud. Det mener i hvert fald den amerikanske hudspecialist Ling Chang, der lige nu gæster Danmark i forbindelse med lanceringen af hendes økologiske kropsserie SOL.

“De fleste danskere har fin hud, der rødmer let. Den har tendens til at være tør, og så er den tynd. Derfor handler det om at nære den, oliere den og tilføre den fugt,” siger hudspecialisten.

Læs mere om hvordan du skal pleje din hud ifølge Ling Chang her

Hun kan ikke komme med en god forklaring på, hvorfor danskeres hud også har en tendens til rødmen, men hun ved så meget, at denne tendens gør, at vores hud kræver mere beskyttelse. En regel der dog gælder alle mennesker er dog at få søvn nok for hudens velbefindende.

Helst otte timer om dagen ifølge Ling Chang med en fast sengetid klokken 11, hvor vores indre ur er sat til detox.

“Hvis vi ikke får hvile nok, vil varmen i kroppen stige til overfladen og op til vores hud. Det er derfor vigtigt, at kropsvarmen kommer ned og ikke stiger til overfladen. Hvis vi ikke får søvn nok, ældes vi,” siger hudspecialisten.

Læs hvordan du får smuk hud på IN.dk

Ling Chang oplever også, at folk tror, at et redskab kan være nok til at virke foryngende, men at det er en række faktorer som gør, at vi passer ordentligt på vores hud. Hvilken slags produkter du bruger, er heller ikke så vigtigt.

“Det er lige meget, hvilken creme du vælger, du skal blot kende baggrunden men vær opmærksom på, at nogle fugtighedscremer ikke giver helt fugt nok,” siger hun.

Derudover skal du blot huske de fire trin i enhver hudplejerutine hver eneste dag, og at acceptere dig selv, som du er, er også vigtigt ifølge hudspecialisten.