Hudpleje

Makeupartisten guider: Disse makeuptricks skal du kende, når det er koldt

- 21/12/2022

Ligesom du har en sommergarderobe og en vintergarderobe, så bør du måske også tænke over at dit ansigt også har brug for mere beskyttelse i de koldere måneder. Makeupartist Sidsel Marie Bøg guider dig her til hvordan du passer bedst på din hud, når det er koldt, og hvordan du optimerer din makeup i vinteren.

Ligesom du har en sommergarderobe og en vintergarderobe, så har din hud også forskellige ‘påklædningsbehov’, når sæsonen skifter fra fugtig varme til tør kulde. Makeupartist Sidsel Marie Bøg guider dig her til hvordan du passer bedst på din hud, når det er koldt, og hvordan du optimerer din makeup i vinteren. 

Hvad sker der med huden, når det er koldt?
Køligere vejr betyder tør hud, da de fine blodkar trækker sig sammen og blodcirkulationen bliver mindre. Det betyder at der kommer færre næringsstoffer og ilt til både hud, hår og negle, så vi vil opleve tør hud, der kan skalle, og endda tendens til tørre pletter og udslet. Heldigvis findes der produkter, der kan styrke hudbarrieren, som eksempelvis ‘Probiotics Cica Complex Biome Booster’ fra Venn

Hvordan påvirker kulden vores makeup?
Makeup har brug for et fugtet grundlag og en ensartet overflade for at være smuk og forblive smuk. Derfor er det vigtig at plejer mere inden makeuppen om vinteren og skrue lidt op for fugt og olier i denne tid. Brug gerne lidt mere tid på din hudpleje og suppler med masker og serummer med fugt. Jeg anbefaler også pro- og pre-biotiske serummer til at styrke hudbarriereren, og skabe en stærkere hudstruktur. Det gør den mere modstandsdygtig mod kulden og andre ydre påvirkninger.

 

Hvad kan man gøre for at få makeuppen til at holde bedre og pleje huden når det er koldt?
Det starter allerede i badet, hvor man helst skal bruge et mildere renseprodukt, så man ikke stripper huden for meget. Det er vigtigt at holde på hudens naturlige fedtstoffer. Så skal der fugt til, jeg elsker selv at bruge ent probiotisk serum først, og derefter en hyaluronsyreserum. Derefter creme som man med fordel kan komme et par dråber olie i og massere ind med enten en faceroller eller en gua sha for at huden kan optage så meget af produkterne som muligt, og ikke bare ligger på overfladen. Det skal ind i huden. Afslut med en fugt mist, så huden bliver hydreret en sidste gang.

Hvad er et vinter-makeuptrick alle bør kende i kulden?
Brug en primer med lidt glød inden makeup, og tilføj en dråbe olie i foundationen. Så skaber man en smuk grundglød og makeuppen sidder også flottere i længere tid. Den ekstra olie i foundationen vil bidrage til at man undgår tørre pletter i løbet af dagen, som jo ikke er så klædeligt. Desuden kan en fugtmist i tasken gøre underværker, så man hele tiden kan opfriske ansigtet, når man går fra udendørs kulde og ind i varmen. Min favorit er en mist med probiotika og hyaluronsyre.

Skal man ændre i sin rense/plejerutine om vinteren – og hvor skal man i givet fald sætte ind?
Ja, om sommeren får man jo en masse D-vitamin og fugtigt vejr og andre gode ting der gør vores hud lever lidt mere. Vinter byder derimod på tør varme indenfor og frost ude, og det er en meget stor kontakt og huden kommer let på overarbejde. Derfor er man nødt til at regulere en del på sin rutine, og måske endda tage helt nye produkter i brug fra sommer til vinter. Fokuser på renegerende natcremer og olier og serummer om dagen, for at holde på ekstra på fugten. En mild peeling med frugtsyre, kan også være godt mod hud, der skaller, og gøre, at dine serummer trænger bedre ind. Det kan nemlig være svært for produkter at performe, hvis den ikke kan trænge ned i huden gennem tørre hudlag. 

Har du andre guldkorn? 
Undgå for så vidt muligt alt, hvad der hedder pudder eller pudrede produkter i vinterperioden. Når huden bliver kølet ned, vil det nemlig bare lægge sig i overfalden og gøre huden mere tør at se på. Man kan med fordel skifte sin makeup ud med cremede blusher, highlighters og flydende foundations, da de vil lægge sig meget smukkere på huden og give glød om vinteren. Mange af de nye produkter i dag er super-plejende, og vil være en forlængelse af ens hudpleje. Jeg er stor fan af hudplejeforlængende makeup, som plejer og understøtter det, man allerede har gjort for huden.

Følg Sidsel Marie Bøg på @sidselmarieboeg eller find hende i butikken Untold Secretz, hvor hun laver private konsulationer om hudpleje og makeup. 

Læs ogå

Makeupartisten guider: Sådan får du din glimmermakeup til at holde