Vi er lutter øren, når Hollywood-stjerner deler ud af deres naturlige skønhedsrutiner – og særligt når de ikke koster en halv formue og er lette at følge. Her deler Kate Hudson sit supersmarte og meget billige trick til smuk hud, som er perfekt til de kolde måneder.
Vi er altid klar til at udvide vores skønhedsritualer med et trick eller to, som er importeret direkte fra Hollywoods hellige haller. Men ofte er gode råd dyre; særlig når de kommer fra stjernerne, der tjener millioner på deres arbejde.
Derfor bliver vi ekstra glade, når stjernerne deler råd, som os helt almindelige dødelige kan være med på. Og det er lige netop tilfældet med Kate Hudson, der for nyligt i et interview med ELLE.com afslørede sin hemmelighed bag hendes noget nær fejlfri hud.
Tricket kræver hverken dyre cremer, komplicerede behandlinger eller mystiske kosttilskud. Nej, det er noget så simpelt som extra virgin olivenolie. Altså den helt konventionelle slags, du køber i supermarkedet.
Hudson siger til ELLE.com: ”Jeg drikker det. Bare en teskefuld, og hvilken som helst extra virgin olivenolie går an. Det lyder skørt, men selv når jeg laver mad, smører jeg hænderne ind i olivenolie og dupper ansigtet med det. Alle siger, at man bare skal spise det, men jeg synes, at det skal bruges alle steder. Det føles så godt. Prøv det. Kom det på huden og du vil tænke ’OMG’. Man har så mange ansigtsolier og cremer… men olivenolie er bare fantastisk.”
Og der er noget om snakken.
Olivenolie er en såkaldt ’fed’ olie, der er fugtforseglet og beskytter med kulde, særligt hvis man har tør eller meget tør hud. Olivenolie er dertil rig på antioxidanter og vitamin E og beskytter dermed mod frie radikaler og kan reducere rødme og irritation. Dertil indeholder olivenolie alpha-hydroxy syre, som giver en mild form for eksfoliering og øger ny celleproduktion.
Vil du gøre Kate Hudson kunsten efter, og forsøge dig med olivenolie, så sørg dog for, at du bruger olivenolie af god kvalitet – helst koldpresset og økologisk, så den er så fri for kemikalier som muligt.
En tommelfingerregel for god olivenolie er, at den skal dufte lidt af nyslået græs. Det betyder, at den er frisk og presset hurtigt efter høst, og dermed er de gode egenskaber i olien bevaret.
Desuden skal den være lidt skarp i smagen – det er et godt tegn på, at olivenolien har rigelige antioxidanter og polyfenoler, og at den dermed er frisk. Sidst men ikke mindst, skal selve oliesmagen forsvinde hurtigt.
Olie er supervigtigt at bruge, som en del af din skønhedsrutine – særligt i vintermånederne, hvor de vekslende temperaturer og hårde vejr sætter sine spor i ansigtet.
I denne guide forklarer kosmetolog Line Friis, hvordan du bedst bruger olier på ansigt og krop, og hvad du skal vide om de forskellige olietyper – og misforståelser om, hvad olie egentligt er.