Annonce

Hudlægens bedste tips: Sådan beskytter du din hud mod for tidlig aldring

- 11/05/2022

“Inflammaging” er et forholdsvist ukendt begreb, der betyder, at huden ældes tidligere som følge af en mild, kronisk inflammation. Heldigvis er der måder at forebygge og behandle det på, og det fortæller en af Norges mest anerkendte hudlæger, Dr. Michael Zangani, om her.

At huden ældes er noget af det mest naturlige i verden, og vi bør omfavne vores hud i alle aldre. Med det sagt, så skal vi passe på vores hud og sørge for at holde den sund – og for tidlig aldring af huden er ikke sundt. Hvis du oplever ”inflammaging”, bør du derfor handle på det og forsøge at løse problemet.

Hvad er “inflammaging”?

Når du får en forbrænding eller snitter dig selv i fingeren, opstår der en akut inflammation. Her vil vores celler straks reagere, og ny hud vil kunne reparere betændelsen eller skaden på forholdsvis kort tid.

Imflammaging er derimod en kronisk tilstand, som ikke giver nogen særlige symptomer. Vores celler, som er bygget til at håndtere korte perioder med inflammation, bliver udfordret og kommer nærmest på overarbejde, når betændelsestilstanden varer ved i længere perioder. Det kan bl.a. resultere i inflammaging, som indebærer for tidlig aldring af huden.

Med alderen opstår en naturlig inflammation. Det sker blandt andet, fordi cellerne fornys langsommere, og fordi kollagenet, som er hudens byggesten, nedbrydes. Derudover vil indre påvirkninger som højt stressniveau, begrænset søvn eller dårlig kost eller ydre faktorer som UV-stråler, frie radikaler og forurening bidrage til at svække hudbarrieren – hudens yderste lag.

”Hudbarrieren er kroppens rustning og beskytter mod ydre påvirkninger som sol og forurening. Når den er svækket, er vi ikke så godt beskyttede, og det medfører igen øget inflammation”, siger Dr. Zangani.

Derfor er det helt essentielt at opbygge hudbarrieren for både at forebygge og behandle inflammaging.

Sådan styrker du hudbarrieren

Du styrker hudbarrieren ved at beskytte den mod ydre påvirkninger og samtidig tilføre ingredienser, som genopbygger hudbarrieren indefra.

Ifølge Dr. Zangani er solcreme, der beskytter mod UV-stråler, det allervigtigste, du kan smøre på huden i det daglige.

”Det er jo noget, de fleste ved, men det skal gentages ofte. Solcreme med høj faktor er noget, alle straks bør tilføje til deres hudplejerutine,” råder hudlægen.

En sund livsstil med rigtig kost, fysisk aktivitet og tilstrækkelig søvn er også vigtig for huden. Dr. Zangani fremhæver desuden en række fødevarer, som bidrager til at dæmpe inflammation i kroppen: Grønne grøntsager som broccoli, bær med mange antioxidanter, grøn te og superfoods som f.eks. granatæble og gurkemeje. Han fremhæver også broccolispirer som en madvare med høje antiinflammatoriske egenskaber.

”Når vi styrker huden indefra, bliver den bedre til at håndtere inflammation og ydre påvirkninger, hvilket igen reducerer risikoen for tidlig aldring i huden,” forklarer hudlægen.

De rigtige produkter

Der er desuden en række vigtige nøgleingredienser, som bør indgå i din hudplejerutine for at styrke hudbarrieren. Antioxidanter og andre barrierereparerende ingredienser er alfa og omega, og ZO Skin Health har mange produkter, der indeholder disse ingredienser, der bidrager til at optimere hudens sundhed.

Dr. Zangani anbefaler her fire produkter, som aktivt modarbejder den langvarige, kroniske betændelsestilstand i huden: En solcreme med høj SPF, to forskellige cremer med genopbyggende kvaliteter og en spændende nyhed, som målrettet modarbejder inflammaging.

NYHED – ZO ILLUMINATING AOX SERUM

Den klinisk dokumenterede ZO AOX bidrager til en mere klar hud og en fløjlsagtig finish. Det er et helt nyt avanceret antioxidantserum, som målrettet arbejder for at reducere inflammation i huden. ZO AOX beskytter desuden mod ydre og indre negative påvirkninger, som udløser tidlige aldringstegn.

NY ZO DAILY POWER DEFENSE

Den nye ZO Daily Power Defense er udviklet til at styrke huden og hindre skader forårsaget af inflammation. Den beskytter mod ydre og indre faktorer, der udløser tidlige aldringstegn. Særlige DNA-reparerende enzymer støtter naturlig cellereparation for at sikre en sund hud.

ZO BRIGHTALIVE OG ZO DAILY SHEER SPF 50

ZO Brightalive bidrager til en mere jævn hudfarve, og huden får samtidig en fin glød. ZO Brightalive indeholder også bl.a. 4 % niacinamid, der er en form for B3-vitamin, som dæmper inflammation.

 

Solcremen giver beskyttelse mod UVB-/UVA-stråler med faktor 50, HEV- og IRA-lys. Den opleves næsten usynlig på huden. Med det ZO-patenterede antioxidantkompleks frigives antioxidanter (A-, C- og E-vitamin) i løbet af 12 timer for at give kontinuerlig beskyttelse mod inflammation.

ZO SKIN HEALTH

Teamet bag ZO Skin Health arbejder ud fra en mission om at skabe hud, der er sund, ungdommelig og levende. Produkterne stimulerer og vækker hudens celler på ny, så de kan yde deres maksimale. En af nøgleingredienserne i produkterne er retinol, som har en dokumenteret effekt på aldersforandringer.
Læs mere om ZO Skin Health, og find din nærmeste forhandler her.