Annonce

Din hud har en skjult superkraft. Kender du den?

- 07/07/2022

Din hud har en superkraft; et usynligt filter, der kaldes mikrobiomet. Uanset din alder og hudtype er et afbalanceret mikrobiom afgørende for en hud i balance og en stærk hudbarriere. Men hvor meget ved du egentlig om hudens mikrobiom, og hvordan du giver det den rette næring og pleje?

Din hud er et økosystem af hudlag og mikroorganismer, der alle har til formål at skærme kroppen mod udfrakommende påvirkninger. Du har sikkert før hørt om hudens tre lag; overhuden (epidermis), som er hudens barriere, det mellemste lag, læderhuden (dermis),d er blandt andet indeholder hårfolikler, talg og svedkirtler, og til sidst hudens underste lag, underhuden (subcutis), der primært består af fedtceller i tynde bindevævslag.

Men vidste du, at der over huden, aller yderst, findes et tyndt, usynligt ‘filter’, mikrobiomet, der har afgørende betydning for hudens tilstand?

Mikrobiomet er et økosystem af mikroorganismer, der ligger som et beskyttende, usynligt filter i hudens overflade og beskytter huden mod ydre påvirkninger. Når hudens mikrobiom er i balance, er huden stærkere og bedre i stand til at forsvare sig mod det, der kommer udefra. Omvendt, hvis mikrobiomet er ude af balance, og hudbarrieren beskadiges, er huden mere modtagelig for uvelkommen belastning, og huden kan tage skade og blive mere sensitiv, ligesom der kan opstå fugttab, tørhed og hudirritation. Det er altid bedre at forebygge end at behandle. Derfor er et afbalanceret mikrobiom en forudsætning for en hud i balance med en stærk barriere. Præ- og probiotiske fraktioner udgør en stor del af hudens mikrobiom. De er med til at holde huden i balance og bekæmpe det, der kommer udefra. Formerer uønskede bakterier udefra sig i huden, kan det forstyrre hudens balance og svække mikrobiomet og dermed hudens barriere. Derfor kan du med fordel styrke huden og nære mikrobiomet gennem din hudpleje. For at genoprette en beskadiget hudbarriere bør dit fokusområde være at tilføre fugt – eksempelvis gennem hyaluronsyre og ikke mindst pleje med C-vitamin, der øger hudens lipidproduktion og er med til at holde på fugten.

GENVEJEN TIL EN STÆRK HUDBARRIERE
Selv om videnskaben om hudens mikrobiom lyder meget teknisk, findes der heldigvis en genvej, hvor du ikke blot nærer det beskyttende lag i huden, men også opbygger en stærk hudbarriere og kommer en smuk hud et skridt nærmere. Serummet Advanced Génifique fra Lancôme er et ikonisk serum baseret på netop mikrobiomvidenskab. Det er beriget med et patenteret kompleks af 30 millioner præ- og probiotiske fraktioner kombineret med stærkt virkende hyaluronsyre og CG-vitamin, der aktivt bidrager til at skabe balance i hudens mikrobiom og dermed styrke hudens barriere. Formuleringen har en frisk og fugtgivende konsistens, som øjeblikkeligt trænger ind i huden og styrker, hydrerer, opfrisker og blødgør. Serummet kan bruges af kvinder i alle aldre og til alle hudtyper – selv den sensitive – og indeholder alt det, der skal til for at få en hud – og et mikrobiom – i balance.

Foto: PR

 

Advanced Génifique Serum, 30 ml, Lancôme, 610 kr. Køb her