Annonce

Dermatologen guider: Disse vitaminer er afgørende for en smuk hud

- 26/06/2024

Hvilke vitaminer og ingredienser bør vi huske i vores hudplejerutine? Og hvordan kan vi sikre en smuk og ensartet hud? Her kan du se hudplejeekspertens svar.

Tidens tegn rammer os, før vi tror, og allerede i 20’erne starter en rejse, hvor huden forandres. Her vil vi opleve et fald i niveauet af kollagen og elastin, hvilket får huden til at miste sit fine og glatte udtryk. De fleste af os vil derfor begynde at udvikle rynker og fine linjer, som vil blive mere fremtrædende med alderen.

Heldigvis er der rig mulighed for at kunne både forebygge, reducere og ældes med ynde. Vi har allieret os med hudplejeeksperten Michael Zangani, der guider os til, hvordan vi med respekt for hudens naturlige processer kan bevare en smuk og jævn hud.

Den skræddersyede hudplejerutine

Michael Zangani er en af Norges mest anerkendte hudlæger, og i sit arbejde er han særligt optaget af, at aldring ikke kun er et spørgsmål om hudpleje – men om at passe på hele kroppen. Desuden erstatter han fokusset på anti-aging med well-aging, der appellerer til det smukke og positive ved vores aldring.

”Med den rette viden, de rette produkter og innovative behandlinger kan hudens aldring omfavnes som noget positivt og givende. Det handler om at forstå kroppens naturlige processer og på den måde tilpasse en skræddersyet hudplejerutine,” forklarer han.

”Det allervigtigste, du kan gøre for din hud, er at finde et hudplejeprogram, der virker optimalt. Desuden er det alfa og omega at have en behandlingsplan, som du med fordel kan udarbejde i fællesskab med din hudlæge, sygeplejerske eller hudterapeut,” fortæller Michael Zangani.

Brug produkter med aktive ingredienser

Noget af det bedste, du kan gøre for din hud, er at have fokus på vitaminer og aktive ingredienser i hudplejen. Ifølge Michael Zangani er det først ved implementeringen af de rette ingredienser, at man for alvor kan mærke en effekt. Men hvilke vitaminer skal vi gå efter?

”Retinol er lidt af et vidundervitamin, når det kommer til at beskytte huden mod tidens tegn. Retinol er nemlig helt afgørende for, at vi kan fremme hudens kollagenproduktion,” siger Michael Zangani.

Udover Retinol anbefaler Michael Zangani også antioxidanter som C-vitamin. C-vitaminet er citrusfrugternes vitamin, der kan være med til at bekæmpe tidlig aldring og stimulere dannelsen af kollagen. Udover det er C-vitaminet kendt for at være lidt af en multitasker, der er god til at booste og efterlade huden med en strålende glød.

Husk solcremen

Hudens naturlige kollagen og elastin ødelægges af både ydre og indre faktorer som solstråler, søvnmangel og dårlig kost. Som en del af den ideelle hudpleje er det derfor en god idé at kigge nærmere på sin livsstil. Her er implementeringen af en solcreme en nem og enkel måde at beskytte hudens elastin- og kollagenniveau.

”De fleste ved nok, at solcremen er vigtig, når vi bevæger os udenfor. Men det kan ikke blive gentaget nok,” fortæller Michael Zangani.

”Selvom man ikke umiddelbart kan se solens effekt, så er solen faktisk med til at stimulere en øget talgproduktion. Talg kan først og fremmest skabe inflammation i huden, men det kan også reducere virkningen i de hudplejeprodukter, man bruger. Derfor kan det være godt at bruge produkter, der dæmper en overproduktion af talg,” forklarer han.

I jagten på at bevare hudens friske og naturlige glød er solcremen altså en af de helt store hudpleje-favoritter. På den måde beskytter du nemlig huden for solens skadelige UV-stråler, der i værste fald kan efterlade permanente skader og hudforandringer.

Michael Zanganis 5 produktanbefalinger

Vi har her samlet Michael Zanganis fem produktanbefalinger. Produkterne er med sine aktive formler og plejende ingredienssammensætninger gode til at kunne hjælpe os godt på vej med projekt well-aging.

1. ZO Daily Power Defense

ZO Daily Power Defense er et effektivt antioxidantserum, der opbygger hudbarrieren og beskytter mod tegn på aldring. Serummet passer til alle hudtyper og kan være med til at sikre den optimale hudsundhed.

Hudplejeeksperten guider: Sådan passer du på din hud

Find ZO Daily Power Defense her.

2. ZO Complexion Renewal Pads

ZO Complexion Renewal Pads kan hjælpe med at reducere talgproduktionen og tilstoppede porer. Produktet passer godt til en normal eller fedtet hud og kan bruges hver dag. Som et ekstra plus tilfører formlen både fugt og antioxidanter til huden.

Hudplejeeksperten guider: Sådan passer du på din hud

Find ZO Complexion Renewal Pads her.

3. ZO Retinol Skin Brightener

ZO Retinol Skin Brightener er perfekt til dig, der drømmer om en sund hud med en mere jævn hudtone. Den fås i tre forskellige styrker og er god til at give huden en smuk glød.

Hudplejeeksperten guider: Sådan passer du på din hud

Find ZO Retinol Skin Brightener her.

4. ZO Enzymatic Peel

ZO Enzymatic Peel er ideel til at fjerne døde hudceller og tør hud. Peelingcremen har til opgave at give en skånsom fornyelse af hudoverfladen uden en synlig eksfoliering. Produktet kan bruges på hele kroppen, og du har derfor mulighed for at pleje huden fra top til tå.

Hudplejeeksperten guider: Sådan passer du på din hud

Find ZO Enzymatic Peel her.

5. Nyhed: ZO Complexion Clarifying Serum

MichaelZanganis sidste favorit er ZO Complexion Clarifying Serum. Serummet har til formål at fjerne overfladetalg og døde hudceller. Ligesom produktet reducerer rødme, minimerer porer og efterlader huden med den optimale fugt. Serummet passer til de fleste hudtyper, men er især god til en kombination af fedtet og uren hud.

Hudplejeeksperten guider: Sådan passer du på din hud

Find ZO Complexion Clarifying Serum her.

ZO Skin Health

ZO Skin Health er grundlagt af Dr. Zein Obagi, som er kendt for sin evidensbaserede tilgang til hudens sundhed. Målet er derfor at sikre hensigtsmæssige og vedvarende løsninger for at opnå en sund hud igennem hele livet.
Læs mere her.