Annonce

Her er produktet, der kan få bugt med dine pigmentpletter

- 03/09/2018

Er du en af dem, der har pigmentpletter i ansigtet og helst så, at de forsvandt? Vi har talt med en af Hollywoods mest anerkendte hudlæger, som giver sine bedste tips til at få bugt med de små skønhedspletter...

Md en dansk sommer, der har budt på rekordmange solskinstimer, trænger de fleste til at give huden lidt ekstra pleje, ro og reparation. 

Hvis du er en af de mange danske kvinder, der har pigmentpletter i ansigtet, og nu oplever, at pigmentpletterne bliver tydeligere i takt med at de brune farve forsvinder, er der gode råd at hente. 

For du er langt fra den eneste, der i sommermånederne bliver opmærksom på de små pigmentpletter. Pigmenteret hud er nemlig et udbredt problem i dag, og udover at mange oplever at få det i forbindelse med graviditet og amning, så kommer de også særligt til syne, efter at have tilbragt (for meget) tid ude i solen. 

Vi tog en snak med Dr. Rachael Eckel, som er en af Hollywoods mest anerkendte hudlæger. Hun har desuden arbejdet tæt sammen med Dr. Zein Obagi, der står bag ZO Skin Health produkterne, i Beverly Hills, hvor hun har arbejdet med nogle af de helt store stjerner og hjulpet dem med at få fejlfri og naturlig hud. 

Få hendes bedste tips til, hvordan du bedst får bugt med pigmentpletterne her: 

1. Brug en skrubbecreme

“Få indført en god rutine derhjemme, hvor du bruger en eksfoliant – også kaldet peeling eller skrub, der fjerner døde hudceller fra hudoverfladen. Behandling med eksfoliant gør ikke bare huden blød og glat, men stimulerer også huden og gør den mere jævn. Desuden vil eksfoliering gøre det lettere at absorbere de aktive ingredienser. Vælg en skrub, som f.eks. ZO Dual Action Scrub som fjerner døde hudceller og talg fra hudoverfladen”, fortæller Dr. Eckel.

Solen øger produktionen af talg. Det kan udløse akne eller rosacea og giver inflammation, som igen ofte giver en ujævn pigmentering. Derfor er det vigtigt at få produktionen af talg under kontrol med gode renserutiner, og til dette formål anbefaler Dr. Eckel produkter med salicylsyre.

2. Vælg de rigtige produkter til din hud

“Du bør også bruge dybdevirkende, aktive produkter, som forebygger og behandler pigmentpletter. Derfor er det godt, hvis du efter din renserutine bruger en creme, som opbygger hudbarrieren. Når hudbarrieren er svag, mister huden sin fugtighed, og skadelige stoffer kan trænge ind i hudoverfladen og gøre stor skade. Det medfører ofte det, som man kalder sensitiv hud. Til denne type hud anbefales produkter, som indeholder beskyttende antioxidanter, ceramider, som opbygger barrieren og har enzymer, som reparerer DNA”, fortæller Dr. Eckel.

Dr. Eckels favorit er ZO Daily Power Defence, der leverer et bredt udvalg af antioxidanter, som beskytter og gør underværker for solskadet hud.

3. Beskyt dig godt

Daglig brug af solcreme er utrolig vigtig for at få en fin hud. Nye typer af solcremer styrker huden indefra, så den bliver stærk og tolerant. Dette er en ny tendens indenfor hudpleje, som vi kommer til at se meget mere af i fremtiden i følge Dr. Eckel:

“Det er vigtigt at beskytte sig dagligt med en høj faktor for at opnå vedvarende resultater og forebygge ny pigmentering. Afslut derfor altid din hudplejerutine med solcreme hver dag – året rundt. Rød hud er tegn på betændelse, mens brun hud viser, at huden er skadet. I begge tilfælde er det vigtigt at reparere med cremer, der indeholder de rigtige ingredienser. Retinol giver med det rigtige leveringssystem en meget god effekt på solskader. Desuden har retinol en meget god effekt på fine linjer og rynker, og som bonus får de fleste en fantastisk glød. Du slår med andre ord flere fluer med ét smæk, hvis du har retinol i din hudpleje. Det er også vigtigt at tage hensyn til alder, når man bestemmer sig for, hvilke cremer man skal bruge. Jo ældre du er, jo mere kraftfulde ingredienser har du brug for”, fortæller Dr. Eckel.

Dr. Eckel anbefaler altid ZO Retinol Skin Brightener til patienter med solskadet hud. Den findes med tre forskellige retinolstyrker og er udviklet til at give dig en sund hud med en mere jævn hudtone. Den reparerer tidligere skader samtidigt med, at den hjælper med at minimere fremtidige skader. De fleste oplever at få en sundere, jævnere og mere fast hud med en god glød.

4. Drop sukker og hurtige kulhydrater

Dr. Eckel fortæller også, at det giver en bedre hud at droppe sukker og hurtige kulhydrater. Prøv også at skære ned på salt og forarbejdet mad. Når du spiser mad med et højt sukkerindhold, optages sukkeret direkte i blodet og binder sig til proteinmolekyler – herunder dem, som du finder i kollagen og elastin, som er med til at holde huden stram og ungdommelig:

“Sukkeret tærer på kollagen og elastin, og det kan medføre en mere slap hud med linjer og rynker. Desuden anbefaler hun alle sine patienter at spise 1000 mg Omega 3 hver dag. Det vil hjælpe med at dæmpe inflammation i både kroppen og huden, så du får den drømmehud, du fortjener”, fortæller Dr. Eckel.

ZO Skin Health er udviklet af den amerikanske dermatolog Dr. Zein Obagi, der igennem de sidste 50 år har forsket for at opnå de bedste resultater indenfor sund hud. Derfor bruges ZO Skin Health også kun på hudklinikker og af autoriserede hudlæger verden over, hvorfor produkterne også kun er tilfængelige på hudklinikker.

I Danmark kan du besøge InviocareAlfra Omega Klinikken eller Retouch Clinic i København, hvis du vil have fat i produkterne eller teste dem, før du køber dem.