Skønhed

Her er Claudia Schiffers skønhedstips

- 08/04/2014

ELLEs skønhedsredaktør Anne P har mødt Claudia Schiffer til en snak om skønhed, sundhed og makeup – få supermodellens bedste beauty-tips og personlige favoritter.

Hvad gør du, når du gerne vil forkæle dig selv lidt ekstra?

Jeg elsker lange karbade, hvor jeg kommer salte fra Epsom i vandet, og hvor jeg har hår- og ansigtsmasker på. Forkælelse for mig er også en times yoga – så føler jeg mig afslappet, og jeg føler, at jeg har gjort noget for mig selv. Efter mine gåture synes jeg også, at min hud ser fantastisk ud. Og så elsker jeg også at få zoneterapi.

Dine favorit-hudplejeprodukter?

For tiden kan jeg rigtig godt lide Clarins’ ‘Anti-Wrinkle Cream’ til tør hud. De har også en gel til øjenområdet, som er dejlig om morgenen. De ansigtsmasker, jeg bruger, er fra Sisley og Clarins. Sisley laver også en rigtig lækker læbebalsam, der giver masser af fugt. Og så er min duft fra Agent Provocateur. Men jeg bruger hele tiden noget nyt …

Hvad er dine makeupfavoritter?

Jeg elsker mascara, der giver fyldige vipper, og det gør L’Oréal Paris’. Nars laver rigtig gode læbeblyanter, og jeg er især glad for farven ‘Apricot’. Dolce & Gabbana laver en rigtig god blush, som jeg også bruger, og min yndlingsconcealer er fra Estée Lauder. Jeg foretrækker dog ikke at bruge så meget makeup i løbet af dagen.

Det bedste makeuptip du har fået?

Det har nok været ikke at bruge så meget foundation. Og slet ikke om dagen. Man skal kun bruge lidt concealer i ‘problemzonerne’, som jeg kalder det. Og brug helst ikke pudder, for det får din hud til at se tør ud – brug det kun der, hvor det er absolut nødvendigt. Et godt tip er at bruge en bronzer lige netop dér, hvor solen ville ramme dig efter den første dag i solen: lidt på næsen, lidt på kinderne, lidt under øjenbrynene og ved tindingerne. På den måde ser du ud, som om du har mindre makeup på, end du egentlig har.

Følger du en speciel diæt?

Ja. Jeg prøver at spise så få mejeriprodukter som muligt, fordi de er ret fedende. Jeg bruger ris- eller mandelmælk i stedet. Jeg prøver at undgå gluten og at spise så mange grøntsager som muligt. Kun én gang om ugen spiser jeg rødt kød. Og så drikker jeg friskpresset juice; når du laver den selv, har den stadig alle vitaminer og mineraler i sig. Hver morgen laver jeg en juice af f.eks. spinat og æble, ananas og selleri … Det varierer lidt. Derudover dyrker jeg yoga og pilates og går ture i højt tempo.

Se Claudia Schiffers skønhedsfavoritter i galleriet nedenfor