Skønhed

Frisørbesøg uden saks

- 04/09/2009

ELLEs udsendte Anne P. måtte sande, at man sagtens kan gå til frisøren uden at blive klippet – og stadig komme derfra med nyt og lækkert hår!

Jeg var blevet inviteret til at prøve en hårkurbehandling inspireret af den japanske teceremoni hos Bomholdt Intercoiffure i hjertet af København. Hvad det sådan helt gik ud på, var for mig lidt uvist, men en god gang hårvask og føn er vel aldrig helt af vejen. Jeg er den første til at grine ad de veninder, som i en ung alder af start-30’erne går til frisøren for at få ordnet hår, fordi jeg forbinder det med ældre damer, der får blånet lokkerne.

Masser af massage
Men indrømmet, her bagefter kan jeg nu lidt se fidusen – om end dette var luksusversionen, hvor jeg kunne vælge mellem en opfriskende eller en afslappende gang hovedbundsmassage, der heldigvis ikke lod sig begrænse til min hovedbund, men hvor min nakke, skuldre og arme også fik lov til at nyde godt af ceremonien, som det nu hedder.

En hvirvelvind i håret
Allerførst blev to børster kørt rundt i mit hår, som under normale omstændigheder ville kreere den vildeste fuglerede på mit hoved, men ikke her. I stedet fik jeg den første gang hovedbundsmassage med børsterne, der kunne gøre selv den mest ferme lille thaikvinde arbejdsløs. Frisøren lignede mest af alt en dirigent – og jeg nok mest en hvirvelvind.

Nyt hår uden saks
Dernæst fik jeg en specialdesignet kur, efter mit hår var blevet vasket, dog blev mit hår ikke bare vasket. Det blev nærmest forført af shampooen, og fingerspidserne, som masserede mig, fik næsten min hovedbund til at rødme. Efter hårvask, massage, oliekur, hårkur og sidst, men ikke mindst en gang føntørring, var jeg færdig hos frisøren. Tilmed uden at komme i nærheden af en saks.

Spirituel ceremoni
Det var en meget helende oplevelse. Det føltes bestemt meget luksuriøst at dedikere en time til at få vasket hår og føntørret det. Om end der var shiatzu-inspirerede massageteknikker og diverse kure til hovedbunden og helt håndgribelige ting, så var der noget spirituelt over ceremonien.

Snedigt garn
På en eller anden måde føltes det lidt, som om det var mit garn, der havde booket en behandling, for det strålede af taknemmelighed, da jeg forlod salonen i den hyggelige brostensbelagte gård. Heldigvis har mit hår ikke direkte adgang til drikkepenge-kontoen. Hmm. Mit hår har aldrig fået så meget opmærksomhed før. Bare det nu ikke får nykker.

FAKTA

50 minutters Shu Uemura – hårceremoni, 695 kr. Der findes ogsåbehandlinger på kortere tid, som evt. kan kombineres med klip. BomholdtIntercoiffure, Pistolstræde 10A, 1102 København K.