Her finder du opskrifterne på de anbefalede retter til din detox-weekend ...
Detox-smoothie:
Bland følgende i en blender:
125 ml ananassaft
125 ml tranebærsaft
100 ml vand
2 spsk loppeurteskaller
50 g frisk frugt efter eget valg
(papaya, ér en af de gode)
Blend sammen, og drik med det samme!
Tofu-ret (rækker til 2 – 4 personer)
Du skal bruge:
400 g hel tofu (fast eller ekstra fast)
2 kopper broccoli, som er hakket i små buketter
2 kopper rucolasalat – ikke presset sammen
1 peberfrugt (grøn, gul eller rød), hakket
2 skalotteløg (eller et mellemstort løg)
2 – 3 store fed hvidløg
1 spsk olivenolie
2 spsk tamari- eller sojasauce
ingefærpulver (drys)
cayennepeber (drys)
1/4 tsk gurkemeje
lidt havsalt (uraffineret er bedst)
1/2 tsk tørret basilikum
1/2 tsk italiensk blandingskrydderi
Vi anbefaler at bruge økologiske ingredienser, når det er muligt (især tofu, tamari og sojaprodukter er ofte genetisk modificerede).
Tilberedning:
Hæld vandet fra tofuen og stil den til side.
Brug en mellemstor støbejernsgryde, og gør følgende:
• Sautér skalotteløg og hvidløg i olivenolie ved middel varme, tilsæt en smule salt.
• Når løgene er bløde, tilsættes de hakkede peberfrugter og broccoli.
• Tilsæt lidt salt igen til grøntsagerne, når de er begyndt at stege, men stadig er hårde.
• Brug hænderne til at smuldre tofuen over grøntsagerne.
• Spred følgende jævnt over tofuen: tamari, ingefær, cayennepeber, gurkemeje, basilikum, italiensk blandingskrydderi.
• Rør rundt i krydderier, grøntsager og tofu, indtil de er blandet godt.
• Lad retten simre i nogle få minutter, drys derefter rucolaen over retten, og læg låget på gryden.
• Når rucolaen er blevet blød, røres den i retten.
Din tofuret er klar til servering!
Krydret bønne- og grøntsagsbrød
Hæld i en skål, og bland:
3 kopper kogte bønner (enhver blanding af sorte, pinto- og vignabønner)
paprika efter smag
et lille drys af cayennepeber
2 fed knuste hvidløg
uraffineret havsalt efter smag
ingefærpulver efter smag
Hæld i en anden skål og bland:
3 kopper dampede grøntsager (en blanding af dine favoritter… sørg for, at farverne er forskellige – det sikrer et indhold af forskellige næringsstoffer).
saft af en halv citron
1 spsk olivenolie
1 fed knust hvidløg
et drys uraffineret havsalt
smag til med rosmarin og timian
Læg skiftevis bønner og grøntsager i lag i et ildfast fad. Drys sojaost på toppen, og bag ved ca. 175 °C i ca. 45 minutter. Grill retten til sidst i et minuts tid for at få en sprød, brun skorpe.
Bon appetit!