Annonce

Disse 5 myter om hår behøver du ikke tro på

- 02/12/2019

Du må ikke bruge balsam i tyndt hår, og håret skal klippes hver sjette uge... Holder hårmyterne? Vi har taget temperaturen på 5 af dem.

Der findes mange udsagn, råd og ikke mindst myter om hår – og nogle af dem sidder så godt fast i vores bevidsthed, at vi handler efter dem i hverdagen, både bevist og ubevidst.

Men hvad er egentligt sandt og falskt, når det kommer til hår? Må man kun bruge balsam i sine spidser og er hairolie kun velegnet til dem, der er velsignede med tykke, fyldige lokker?

ELLEs kyndige skønhedsredaktør Anne P. hjælper her med at be- og afkræfte de mest gængse hårmyter, der florerer derude.

 

Myte 1: Du må kun bruge balsam i hårspidserne – og undgå balsam helt, hvis dit hår er tyndt

FALSK

De fleste har hørt, at balsam kun hører til i hårspidserne, og at den blødgørende substans kun hører til i hår, der er tykt og fyldigt, da det kan få tyndt hår til at blive tungt og klasket. Men sådan hænger det ikke helt nødvendigvis sammen.

Anne P. siger: ”Vissevasse. Du skal bruge balsam til at lukke hårstråene efter at have vasket håret – ellers fordamper al fugten, og dit hår bliver tørt og seriøst medtaget.”

Det handler selvfølgelig om, at du vælger den rigtige balsam til netop din hårtype. Mangler du fylde, findes der serier, der er velegnet til netop dette, og er det krus, du kæmper med, er der også balsam, der hjælper med at tæmme de vilde lokker. Men uanset din hårtype er balsam en god ide, og en god tommelfingerregel for alle er, at balsam skal bruges fra ørerne og ned. Altså ikke helt oppe i hovedbunden.

 

Myte 2: Du må ikke børste dit hår, når det er vådt

FALSK

Håret knækker, når det er vådt, har mange sikkert hørt. Derfor siger rygtet også, at det er et no-go at rede håret, imens det er vådt.

Men er det nu helt sandt?

”Du må gerne rede dit hår, når det er vådt, særligt hvis du har krøllet hår, men du skal passe på og gøre det nænsomt. Håret er simpelthen mere skrøbeligt, når det er vådt,” forklarer Anne P.

Der findes børster, der er specielt udviklede til at rede vådt hår på nænsom vis, og det kan være en god ide at gribe fat i sådan en, hvis man vil være sikker på, at håret ikke lider unødig skade. Desuden er det en god ide at sørge for at give håret den fugt, næring og pleje, det har brug for, når man vasker det. Brug eksempelvis shampoo, balsam og hårkur, der er rig på fugt og proteiner, der gør håret stærkere.

Tip: Se alle serier fra Aussie her, og find, der passer til dine behov

 

Myte 3: Du må ikke sætte dit våde hår op

BÅDE SANDT OG FALSK

Hvis håret sættes op, mens det er vådt, kan det ikke ånde, og det knækker. Det er i hvert fald det, vi får at vide. Anne P. hjælper os man at få sandheden på bordet:

”Du kan selvfølgelig godt sætte vådt hår op, men vær opmærksom på det, for når håret er vådt, er det jo mere elastisk, og sætter du det f.eks. i en stram hestehale, kan du give dig selv lidt af en utilsigtet klipning. Håret kan simpelthen knække, når det tørrer ved elastikken.”

Vær på den sikre side, og lad håret tørre, inden du vrider det op i en elastik. Føntørrer du håret, så brug svag varme, så du ikke yder skade på håret.

 

Myte 4: Du må ikke bruge hårolie, hvis du har fint eller tyndt hår

FALSK

… for så bliver det nemlig tungt og fladt – på den rigtige kedelige måde – har vi hørt. Men det passer slet ikke, hvis man spørger Anne P. til råds:

”Du kan i allerhøjeste grad bruge olie, selvom dit hår er fint. Du skal absolut være opmærksom på mængden og bruge en let olie velegnet til fint hår, men dit hår har sikkert godt af det – også selvom det er fint”

Du skal – præcis lige som med alt andet hårpleje – være opmærksom på, at du vælger en olie, der passer til din hårtype. Det vil sige, at hvis håret er fint, skal olien være let og ikke tynge. Men at snyde dig selv for oliens gode egenskaber; det skal du bestemt ikke.

 

Myte 5: Dit hår skal klippes hver sjette uge

FALSK

Denne myte er vist en, der er sat i værk af en frisør, der skulle sikre sit smør på brødet. Det holder nemlig kun, hvis du har en helt kort eller ultraskarp klipning, der kun kræver et hårstrås afvigelse for at komme ud af takt.

”Du skal kun klippes hver sjette uge, hvis pandehåret skal forblive knivskarpt, men ellers står det dig frit for hvor ofte du vil klippes. Det afhænger også meget af hvor langt dit hår er. For eksempel bliver en skulderlang page nem slidt, da håret slides ved konstant berøring af skuldrene, men hvis du investerer i en rigtig god klipning, holder den 4-6 måneder,” siger Anne P.

… og så hjælper det bestemt også på sagen, hvis du bruger produkter, der plejer og nærer håret, så det ser sundt ud, selvom det ikke er nyklippet. Gør dig selv den tjeneste at bruge en intensiv hårkur, der kan gøre næsten lige så store underværker, som en ny frisure, og plej desuden håret jævnligt med olie eller serum, alt efter hvad der passer bedst til netop din hårtype.

Tip: Se Aussies udvalg af hårkure her

 

Moist-serien fra Aussie. Shampoo 300 ml, Balsam 250 ml, 3 Hårkur 250 ml, Balsam Spray 100 ml . Køb her. 

OM AUSSIE

A er for Australian, hvor Aussie har sine rødder.  Alle produkter er skabt med udgangspunkt i autentiske australske ingredienser, der er håndplukket fra forskellige dele af kontinentet.  Aussies ambition er at give dit hår glans, styrke og en masse pleje – uden at det bliver kompliceret. Moist-serien med eukalyptus-ekstrakt indeholder shampoo, balsam, hårkur og balsam spray. Serienudviker mirakler mod kruset hår og ingredienserne har beroligende egenskaber. 

Læs mere om Aussies produkter her – og få et strejf af den umiskendelige #aussiefeeling som du let kan opnår, hvis du plejer dit hår rigtigt