Annonce

Derfor skal vi give hinanden flere komplimenter

- 06/10/2016

Vi kan alle blive enige om, at det er rart at blive komplimenteret - hvad enten det er af et familiemedlem, en veninde eller en kollega. Men hvor gode er vi egentlig til at få rost hinanden? SKØN slår et slag for, at vi husker at rose hinanden i dagligdagen med kampagnen #skøntsagt og har til det formål lavet en fin kampagnevideo, hvor de roser tilfældige kvinder på gaden.

Vi kender det allesammen; hvordan dét at modtage en kompliment, gør os glade indeni.

Men hvad er det helt præcis, der gør, at en kompliment får os til at føle os gladere?

I følge praktiserende psykolog Nina Werner har komplimenter en forskellig effekt på vores krop alt afhængig af, hvilken form for kompliment vi får eller modtager.

Hvis en kompliment roser præstationer, udskiller vi stoffet dopamin i hjernen. Dopamin er et energigivende stof, som får os til at føle os lykkelige. Hvis komplimenten derimod er rettet personlighed, så udskiller hjernen endorfiner og kærlighedsstoffet oxytocin, som får os til at blive i godt humør, hvilket har en positiv påvirkning på stress og får os til at føle os mere bundet sammen til hinanden.

Læs også: Derfor bliver vi gladere af et kompliment

Ved at give og modtage komplimenter, vil vi altså ikke bare blive gladere, få et styrket immunforsvar, reducere vores stressniveau, men også øge vores præstationsevne i løbet af dagen.

Men hvor gode er vi egentlig til at give hinanden komplimenter i hverdagen? 

SKØN har i samarbejde med Matas lavet en undersøgelse omkring komplimenter blandt 1200 danske kvinder, der viser, at hver femte kvinde ikke har fået en kompliment inden for de sidste tre måneder. Samtidig viser undersøgelsen, at 84,9 procent bliver glade og får overskud, når de får en kompliment, mens 79,1 procent bliver gladere, når de giver en kompliment.

Som resultat af undersøgelsen har SKØN og Matas lavet kampagnen #skønsagt, som opfordrer os til at komplimentere hinanden mere og give en kompliment til vores veninde, søster, mor, kollega eller måske endda en fremmed på gaden.

Læs ogsåGiv et kompliment – og send de gode vibes videre

SKØN har i forbindelse med kampagnem overrasket en række tilfældige kvinder på gaden med en spontan kompliment, og kvindernes reaktion taler for sig selv:

… Og det er jo slet ikke så svært at komplimentere nogle af dem, vi møder på vores vej. Det gælder mest af alt om at turde, og som man kan se i videoen ovenfor, kan det gøres ganske enkelt – selv hvis det er til en fremmed på gaden.

Læs også: Sådan bliver du bedre til at rose

Så det er bare med at komme ind i kampen og give din veninde, kollega, familiemedlem – eller en du ikke kender – en kompliment. 

Du kan læse meget mere om SKØNs store komplimentundersøgelse og kampagnen #skøntsagt her.