Skønhed

Da Anne P mødte Kate Moss – igen …

- 02/12/2011

ELLEs Anne P og Kate Moss har tidligere arbejdet sammen. Nu mødtes de til interview.

“Vi har da mødtes før,” siger Kate Moss, rækker mig hånden og smiler.

Jeg taber mælet, da det er rigtig mange år siden.
Året var 1995, og jeg boede og arbejdede som model i Paris. Tirsdag aften blev jeg ringet op af min franske agent, der fortalte, at Steven Meisel (amerikansk fotograf, red.) gerne ville have mig til New York og skyde Calvin Klein-kampagne onsdag.

Tidligt næste morgen hoppede jeg på et fly fra Charles de Gaulle, landede om formiddagen, lokal NYC-tid, og tog direkte i studiet. Der var rigtig mange mennesker inklusive de to andre modeller jeg skulle have taget billeder med – Kate Moss og Isabella Rossellini.
Og undertegnede fra 3400.

Kate og jeg talte hovedsageligt om vores britiske yndlings-tvserier, og mere var der sådan ikke i det. Men hun kunne huske det – eller nok nærmere genkende mit ansigt, da vi nu, 16 år senere, mødtes på Claridge’s Hotel i Mayfair i London.

I dag er hun kendt som stilikonet over dem alle og designer af tøj, tasker, parfume og smykker. Og mit interview med fru Hince er da også om hendes seneste kreative tiltag, en læbestiftkollektion i samarbejde med Rimmel. Hun har forstået at lukrere på sit brand og må siges
at være en kløgtig forretningskvinde. Men hun lægger ikke bare navn til – hun er rent faktisk involveret.
Måske ikke ligefrem med jord under neglene, men involveret på den engagerede og kreative måde.

“Jeg valgte alle farverne ud af hundredvis af nuancer. Der var f.eks. rigtig mange forskellige farver rød, hvor jeg så var med til at udvælge de helt rigtige. Jeg prøvede dem på og gik med dem. Jeg ved jo, hvordan jeg gerne vil have, de skal føles. Alt det videnskabelige ved jeg jo ikke noget om. Men design af emballagen var jeg inde over. Det var min idé, at emballagen skulle være både mat og skinnende – i bund grund blev jeg inspireret af den slags emballage, jeg altid godt har kunnet lide,” fortæller hun mig.

Selvfølgelig ved både Kate og jeg godt, at hun sidder på den hvide sofa over for mig for at sælge læbestifter. Læbestifter i sort emballage med hendes røde autograf udenpå. Det gør det til noget af en udfordring at komme bare en smule ind på livet af hende, og hun er også notorisk kendt for ikke at give interviews. Hun giver ikke så meget af sig selv, og det er faktisk også lidt svært at stille hende de spørgsmål, som man nu engang har fået lov til af hendes PR, når man fornemmer, at man allerede kender svaret. Hun kigger på mig, smiler og tøver et par sekunder, før hun siger:
“Man tager jo læbestift på, hvis man virkelig ‘wanna push it’. Altså, alle kvinder gør noget ud af deres øjenmakeup, så du skiller dig ud, hvis du putter læbestift på. Så hvis du vil have, at der skal lægges mærke til dig, så skal du f.eks. komme en pink eller rød læbestift på. Mit budskab med lanceringen af disse læbestifter er jo, at du skal bruge mere læbestift! Bliv bemærket! Det er jo dødsexet. Mænd kan godt lide læbestift, sådan er det bare.”

Det er lidt sjovt, som ord kan blive til lov, når de kommer fra Kate Moss. På et tidspunkt spørger jeg hende, om der er en farve, hun aldrig ville gå med. Hun tøver ikke med at svare mig, at hun aldrig ville gå med perlemorslæbestift. Mere. Men hun er lidt vild med farven bronze, den der 1970’er-guld, og selv om den måske ikke er så hip lige nu, så kunne de måske bringe den farve i den næste læbestiftkollektion. Og så ville den jo lige pludselig blive et must-have. Fordi Kate sagde det. Tankevækkende. Så ligger verden rimelig meget åben for dig.

Læs resten af interviewet i ELLE, som er på gaden nu!