Annonce

Backstage til Mark Tan A/W 2017: Sådan blev showets beautylook til

- 08/02/2017

Da Key Makeup Artist for NYX Cosmetics, Trine Skjøth skabte årets beautylook til Mark Tans A/W 2017-kollektion var visionen at skabe levende kunstværker, der udfordrede modtagernes sans for æstetik og historiske referencer. Vi fulgte Trine Skjøth op til showstart, hvor hun skabte det fantastiske beautylook...

Da Mark Tan viste sin A/W 2017-kollektion frem til den danske og internationale modebranche var kollektionen ledsaget af Key Makeup Artist Trine Skjøth kreative sans i form af kollektionens vilde makeuplook. 

Med NYX Cosmetics skabte Tirne Skjøth et beautylook, der omfavnende Mark Tans kreative vision for kollektionen: at lave levende kunstværker, der udfordrer vores sans for æstetik og historiske referencer.

”Kollektionen er inspireret af arbejdstøj fra 20’erne og 30’erne, og derfor ville jeg gerne have at looket afspejlede denne upolerede androgynitet. Jeg valgte at lade mig inspirere af kunsten fra samme periode, så modellerne blev til små omvandrende værker, hvor kontrasten mellem lys og skygge bliver ledemotivet for hele udtrykket,” fortæller Trine Skjøth, mens hun laver de sidste touch ups backstage i Normann Copenhagens lyserøde univers. ”Looket bliver så kraftfuldt fordi vi bryder med ideen om, hvad makeup er og kan. Det er jo ikke et ordinært beauty look, men skønheden er der stadig. Vi skal bare arbejde mere med vores egne fordomme, før vi ser den. Jeg forholdt mig grundigt til hver eneste models fysiognomi, og ud fra hendes træk malede jeg hendes ansigt op. Hun blev på den måde en kunstnerisk fortolkning af sig selv. Resultatet var smukt og en anelse kontroversielt,” fortæller Trine Skjøth. 

Vi var med Trine Skjøth og NYX Cosmetics backstagelige inden showstart til en uddybende snak om looket – se med i filmen nedenfor: 

Trine Skjøths vigtigste tips til at skabe eller genskabe dele fra Mark Tan A7W 2017-looket: 

  • Det her er jo på ingen måder et hverdagslook, men lad dig inspirere af dets budskab: makeup er en legende kunstform, vi alle kan eksperimentere med. Find glæden ved at prøve dig frem, kig på dit ansigt og slip hæmningerne!
  • Prøv en ny farve som fx sart lyserød skygge på øjnene eller mix selv en helt ny brun nuance, der klæder netop din øjenfarve.
  • Se bort fra hvad et produkt normalt er tiltænkt og se i stedet på hvilken type tekstur og farveholdning, du vil fremtrylle. Til dette show brugte jeg læbestift til hele ansigtet; resultatet var lækkert, følsomt og intenst.

I galleriet har vi samlet en masse billeder af det fine makeup-look som Key Makeupartist Trine Skjøth skabte med produkter fra NYX Cosmetics.