Skønhed

Arganolie – det flydende beauty-guld

- 19/10/2012

Fra spaltet hår til sukkersyge. Olien fra det sjældne aragan-træ i Marokko kan både bruges som skønheds-serum og mod en række sygdomme og skavanker. Se her hvad aragan olien kan gøre for dig.

Fra rynker til åreforkalkninger. Fra spaltet hår til sukkersyge. Olien fra det sjældne aragan-træ i Marokko kan både bruges som skønheds-serum og mod en række sygdomme og skavanker. Se her hvad aragan olien kan gøre for dig.

Det ser måske ikke ud af meget, men det sjældne argantræ gemmer på en skøn og sund hemmelighed. Berberkvinderne i det sydlige Marokko har i hundredvis af år udvundet olie af argan nødderne og brugt den som kosttilskud og til kosmetiske behandlinger.
Og olien virker mod det meste. Fra rynker til åreforkalkning. Fra bumser til for højt blodtryk. Fra spaltet hår til sukkersyge. Fra tør hud til nogle typer af kræft.

Herhjemme er mirakelmidlet også kommet på hylderne hos flere og flere helsebutikker, kosmetologer og frisører. Olien er nemlig smækfuld af antioxidanter, E-vitamin og har et ekstremt højt indhold af flere gavnlige Omega fedtsyrer. Arganolie indeholder faktisk op mod fem gange så meget naturligt E-vitamin som andre vegetabilske olier, og det sætter fart på fornyelsen af kroppens og hudens celler. Så det er bare med at komme i gang med at smøre og spise.

Argan olie som kosttilskud
Arganolien kan bruges i madlavningen eller tages i kapselform som kosttilskud. Og det er ikke småting, den efter sigende kan hjælpe mod. Som udgangspunkt kan den virke anti-inflammatorisk og dermed dulme f.eks. gigt- og generelle muskelsmerter. Olien kan også sænke blodtrykket og smøre årerne, så du undgår forkalkning og forsnævring.

Amerikanske forskere har samtidigt opdaget, at antioxidanterne i arganolien virker mod visse typer kræft. Blandt andet prostata-kræft, da den i nogen grad kan bremse celledelingen. Og i Marokko, argan oliens hjemland, er den almindeligt brugt til behandling af sukkersyge, ligesom den menes at kunne forebygge diabetes 2, gammelmandssukkersyge, som rammer stadig flere på grund af usund livsstil.

I madolien, hvor nødderne har været ristede, finder man en let smag af mandler og nødder og et helt usædvanligt højt indhold af Omega-6 eller Omega-9 (over 80%). Den har en ret udpræget smag og skal kun bruges til madlavning, hvor den ikke skal opvarmes til høje temperaturer, da den mister sin effekt. Arganolien kan i stedet dryppes på salater som dressing eller du kan dyppe dit brød i den.

Arganolie i håret
Vores hår bliver tørt og mister elasticitet med alderen. Arganolie er med tiden blevet en af de vigtigste ingredienser i de forskellige olier til håret.
Samtidigt er det E-vitamin, som findes i olien, en kraftig antioxidant, der bidrager til at bekæmpe de frie radikaler, der kan skabe problemer for håret på lang sigt.

Arganolie på huden
Arganolie er ifølge førende skønhedseksperter synonym med anti-ageing, og derfor er den dyrebare olie naturligt nok en af tidens mest markante trends i Hollywood. I kraft af oliens usædvanligt høje indhold af essentielle fedtsyrer og E-vitamin, som er stærke antioxidanter, fungerer den forebyggende på hudens ældning, og den kan være med til at fjerne nogle af de skader, som allerede er sket.Olien passer perfekt til alle hudtyper, selv fedtet hud. Og så skulle den altså kunne hjælpe med at stramme op, glatte ud, fylde op og fjerne små pletter på huden.

Men her stopper det tilsyneladende ikke, da olien også er kendt for at kunne lindre eller hele eksem, betændelse, bumser, ar, pigmentpletter og overfladiske strækmærker.
Du kan købe arganolie på apoteket, i Matas og i diverse helsekostforretninger

ARGNOLIE KAN BRUGES MOD:

Den kosmetiske olie:
? Psoreasis
? Eksem
? Hudallergi
? Betændelse i huden
? Tør, slap hud
? Fine rynker
? Pigmentpletter
? Overfladiske strækmærker
? Tørre negle og tørt hår

Kosttilskud eller madolie:
? Mod forhøjet kolesteroltal
? Mod forhøjet blodtryk
? Mod åreforsnævring
? Forebyggelse af udviklingen af sukkersyge og alzheimers
? Smertelindrende ved lette til moderate gigt- og
muskelsmerter]

Tak til soendag.dk