Skønhed

6 fejl du begår, når du tager parfume på

- 16/02/2018

Der findes så mange forskellige parfumer, og det er ofte dyrebare dråber, så derfor kan vi lige så godt få det bedste ud af dem. Det gør du ved at undgå disse 6 parfume-fejl.

En god parfume kan man nærmest få et forhold til, fordi en duft bliver så personlig. Men en gang i mellem kikser det også. Det kan være noget så enkelt som, at parfumen ikke dufter lige så godt på dig, som den gjorde på veninden – men det kan også være fordi, du tager den forkert på.

Find ud af, om du begår en (eller flere) af disse helt klassiske fejl, når du vælger og bruger parfume:

6 ALMINDELIGE PARFUME-FEJL

1. Du gnider dine håndled sammen
Det er nok noget, de fleste af os gør nærmest automatisk – vi sprøjter lidt parfume på håndleddet og gnider derefter håndleddene sammen for at fordele duften.

Og hvordan kan det så være et problem? Der sker det, at parfumen ikke får lov at kunne alt det, den egentlig kan. Ved at gnidde håndleddene sammen, knuser og overopheder man duftnoterne, så de ikke får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dup i stedet dine håndled forsigtigt mod hinanden.

2. Du bruger kun parfume på håndleddet
Det er jo ikke en fejl, men det kan have nogle ulemper at nøjes med nogle af de dyrebare dråber lige dér. Duften slides væk af tøj, når vi vasker hænder, og når vi tørrer dem igen – altså ender duften med at forsvinde lidt for hurtigt.

Det bedste at gøre er at spraye parfumen i en vifteform i luften og så ”gå ind i skyen”, så duftpartiklerne fordeler sig på store dele af din overkrop. Du kan også med fordel putte lidt parfume bag ørene, i knæhaserne – og sågar i håret.

Læs ogå

5 fejl, vi begår, når vi fjerner makeup

3. Du bruger ikke den rigtige dufttype
Det er vigtigt at teste en parfume på kroppen, før du beslutter dig for, om den er noget for dig. Du har sikkert prøvet at forelske dig i en duft, som din veninde, mor eller søster bruger – blot for at opdage at den dufter helt anderledes på dig.

4. Drop papiret, når du tester parfume
Man står der i butikken i en skov af parfumer. I små glas står der aflange papirstrimler, som vi kan spraye parfume på for at teste duften. Men drop dem – papiret tillader ikke parfumen at udvikle sig, som den skal og derfor får man ikke det rigtige indtryk af duften, hvis man kun tester den på papir.

5. Du opbevarer parfumen forkert
Du ved sikkert udmærket, at parfumer ikke holder evigt, men opbevarer du parfumen forkert, kan du faktisk halvere dens levetid. Og særligt de meget eksklusive parfumer med mange naturlige ingredienser er udsatte her. Vi er nok mange, der har brugt de smukke flakoner som udsmykning på badeværelset på hylden eller i vindueskarmen – men det er ikke så smart (omend det ser pænt ud).

Lyset i en vindueskarm nedbryder faktisk duftmolekylerne, så med mindre din flakon er uigennemtrængelig, er det altså ikke godt for holdbarheden at sætte den der. Det samme gælder varmen. Det bedste sted at opbevare parfumer er et køligt sted uden direkte sollys (og ikke køleskabet!) – måske er dit soveværelse et godt sted?

6. Du sprøjter parfumen på lige inden, du går ud af døren
Ideelt set skal parfumen på, inden vi klæder os på, og så må den gerne hvile i 10 minutter, før den kommer i kontakt med tøj. Det er fordi parfumen har bedst af at udvikle sig uforstyrret på din hud.

Læs ogå

5 ting, der ødelægger dine negle