Annonce

3 tegn på, at du har sensitiv hud

- 19/09/2017

Er din hud sensitiv? Find ud af det her – og få gode råd til, hvordan du bedst passer på den, og hvilken type produkter der kan hjælpe på sensitiv hud.

Selv om nogle af os godt kan føle det sådan, så er sensitiv hud faktisk ikke en hudtype. Det er en hudtilstand, som kan komme og gå. Det betyder også, at du sagtens kan gøre noget for at berolige din sensitive hud.

Sensitiv hud er overordnet set karakteriseret ved, at den er sårbar over for påvirkninger udefra – fx skift i luftfugtigheden/vejret, slid eller kosmetik, der ikke er lavet med særlig omtanke for sensitiv hud.

Er du i tvivl om, hvorvidt din hud går under kategorien ‘sensitiv hud’, er de typiske kendetegn:

•Din hud bliver nemt tør og kløende – fx når vejret skifter.

•Din hud føles stram og har tendens til rødme.

•Du slår ofte ud af for skrappe kosmetiske produkter.

Selvom du har sensitiv hud, så er det ikke noget, der behøver at være en blivende tilstand – du kan nemlig selv gøre en masse for at passe ekstra godt på din hud.

Step 1: Avène Tolérance Cleansing Lotion

Har du sensitiv hud, gælder det om at rense den nænsomt og give den en ekstra plejende creme med masser af fugt. Hold dig langt fra grovkornede peelinger og masker, der renser alt for hårdt, og vælg i stedet nogle gode produkter, der indeholder så få ingredienser som muligt.

Avène Tolérance Cleansing Lotion er en mild lotion, der effektivt fjerner makeup, renser huden og frisker den op. På grund af Tolérance-seriens emballages udformning, som modvirker påvirkning af bakterier udefra, er der ikke brug for konserveringsmiddel – hvilket betyder færre ingredienser og beskyttelse af hudens sunde mikroflora.

Step 2: Avène Tolérance Emulsion

Vælg helst en steril, plejende og skånsom creme som Avène Tolérance Emulsion eller Avène Tolérance Cream. De virker beroligende og blødgørende på huden og tilfører den fugt og næring – med en konsistens, som integreres hurtigt og fuldstændigt i huden.

 

I foråret testede 50 ELLE-læsere Tolérance-produkterne fra Eau Thermale Avène, som netop er udviklet til sensitiv hud og kun indeholder 7 ingredienser. Og størstedelen af de 50 testpersoner nævner netop hudplejeseriens plejende effekt mod sensitiv hud, herunder tør, irriteret og rødlig hud:

“Det er de mest behagelige og milde produkter, jeg har prøvet. Jeg har atopisk eksem og mærker kun en positiv forskel! Renselotionen er det eneste produkt, som fjerner makeup, som jeg kan bruge, uden at min hud reagerer. Disse produkterne er værd at prøve, hvis man som jeg har sensitiv, sart og/eller atopisk hud”

 

“Jeg har fået en meget blødere hud. Linjerne ved min mund og øjnene er væsentligt reduceret. Jeg døjer med eksem og allergi, så jeg slår ofte ud af nye hudplejerutiner, men jeg har ikke oplevet nogen svie eller rødme efter opstarten” 

 

Du finder alle produkterne fra Avène Tolérance-serie online her.